Diyarbakır Özel Nil Ortaokulu öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarı geleneğini bu yıl da sürdürdü. Son yılların en başarılı okulu olan Nil Koleji, bu yıl da kırılması çok zor bir rekora imza attı. Okul öğrencilerinden 9'u, sınavda sorulan 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

Özel Nil Ortaokulu Müdürü Ali Pehlivan, konuyla ilgili açıklamasında, başarılarının arkasında iyi bir planlama ve sistematik çalışma olduğunu ifade etti. Öğrencilerin ikinci dönem yapılacak TEOG sınavında başarı geleneğini sürdüreceğini belirten Pehlivan, “Öğrencilerimizin derece yapmış olması beklediğimiz bir sonuçtu, emeklerinin karşılığını aldılar. Bizler de yaptığımız çalışmaların ve uyguladığımız programın ne kadar yerinde olduğunu görmüş olduk. Başarıda emeği geçen başta fedakarca çalışan öğretmenlerimize, verilen emekleri boşa çıkarmayan sevgili öğrencilerimize, her zaman bizlerden yardım ve güvenlerini eksik etmeyen değerli velilerimize teşekkür ederim. İnanıyorum ki öğrencilerimiz ikinci dönem yapılacak TEOG sınavında daha büyük başarılara imza atacaktır." diye konuştu.

Bu sene ikincisi uygulanan ortak sınavlar (TEOG) hakkında konuşan okul müdür yardımcısı Recep Kepenek ise öğrencilerin uzman öğretmen kadrosu tarafından hazırlanan yayınlar ve özel ortamda sınava hazırlandığını ve çalışma disiplini kazandıklarını kaydetti. Kepenek, “Yoğun çalışmanın ardından öğrenciler, ortak deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev kitaplarındaki soruları çözmüş gibi sınavları çok rahat tamamladılar. Ayrıca, ‘TEOG'da başarılarımızın sırrı; sene başından itibaren geliştirilmiş disiplinlerarası ve disiplinlerüstü akademik program, etkili sınıf danışmanlığı yatıyor. Bunun yanı sıra Nil Koleji, öğrencilerine tam öğrenmeyi hedefleyen ölçme değerlendirme faaliyetleri, hedefe kilitleyen rehberlik faaliyetleri, yetenek odaklı program uygulamaları ile psikolojik ve biyolojik sınavlara hazırlayarak başarıya hazırlıyor.” ifadelerini kullandı.

Nil Koleji velilerinden Handan Bulut ise sınıf danışman öğretmenlerinin düzenli takibi ve geri bildiriminin başarıda kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Bulut, "Öğrencilerimizin ortaokul yaşamı boyunca süreç ve sonuç değerlendirmeleri, alanında uzman birimlerce takip edilip ve hemen çözüm uygulanıyor. Veliler adına; Başarılarından dolayı öğrencilerimizi, bu başarıda emeği olan ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.