Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı okullara giriş sınavına başvurular başladı. Bursa genelinde 7 sınav merkezinde, ilçelerde ise İnegöl ve Mustafakemalpaşa Özel Nilüfer İrem Koleji'nde gerçekleştirilecek sınava öğrenciler sınırlı sayıdaki bursluluk kontenjanlarına yerleşmek için yarışacak.

Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı okullarda giriş sınavına geçmiş yıllarda yoğun bir ilgi olduğunu belirten Mustafakemalpaşa Nilüfer İrem Koleji Okul Müdürü Veli Değerli, "Örneğin geçen yıl okulumuza giriş sınavına Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Susurluk'tan yaklaşık 600 civarında öğrenci katıldı. Bu yıl sınava giriş başvuruları 15.02.2015 tarihine kadar sadece adresinden online olarak yapılabilecektir. Sınav kayıt zamanını kaçıran öğrenciler sınav günü yedek sınıflarda sınava kabul edileceklerdir. Sınava devlet okullarında ve özel okullarda okuyan öğrenciler katılabilir. Nilüfer'e giriş sınavı 21 Şubat Cumartesi günü yoğun ilgiden dolayı 2 seans halinde yapılacak. 09.30’da başlayan 1. seansta 4, 5, 8 ve 9. sınıflar; 12.30’da başlayan 2. seansta ise 6, 7, 10 ve 11. sınıflara yönelik sınav yapılacak. Sınava girip barajı aşan öğrenciler kontenjan durumuna göre okullarımıza burslu olarak kayıt yaptırabilecekler. Sınavda sorular 2014-2015 eğitim öğretim yılının müfredatından sorulacaktır."

Nilüfer Eğitim Kurumları'nın tamamında bu sınavın yapılacağını belirten Değerli, sınavda dereceye giren her kademedeki ilk üçe tablet PC, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10.’nun akıllı saat ile ödüllendirileceğini söyledi.