Özel Nilüfer Safvet Koleji, Satranç Turnuvası’nda miniklere ve gençlere satranç sevgisi aşıladı.

Nilüfer Eğitim Kurumları’na bağlı Özel Nilüfer Safvet Koleji tarafından Bursa'nın İnegöl ilçesinde ilki geçen yıl düzenlenen satranç turnuvası bu yıl 3 kategoride yapıldı. Anasınıfları,1.,2.sınıflar minikler, 3.ve 4.sınıflar küçükler kategorisinde, 5.,6.ve 7,sınıflar yıldızlar kategorisinde mücadele ettiler. Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin kapalı spor salonunda yapılan turnuvaya yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Okul Müdürü İsmail Göbül, şunları kaydetti: ""Özel Nilüfer Safvet Koleji olarak İnegöl de 2.sini gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvasıyla amacımız, İnegöl'de farklı okullardan çok sayıda öğrenciyi paylaşım, dostluk ve kardeşlik ortamında bir araya getirerek onların problem çözme, zihni disipline etme, bilgi üretme, karşısındakine saygılı olma, paylaşma, rekabet etme, farklı bakış açılarını kabullenme gibi kişisel ve toplumsal değerlerini güçlendirmektir. Geçen yılda güzel bir katılım olmuştu bu senede katılım güzel."

SATRANÇ İLGİSİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ
Satranç Turnuvasında Minikler Kategorisinde Yusuf Samet Demirtaş 1. olurken Furkan Atabay 2., Burak Tokatlı 3. oldu. Küçükler kategorisinde Seyfi Ertürk 1., Ada Uzun 2., H. Hüseyin Özer 3. oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Muhittin Göl 1. Olurken Fatih Balik2., Yusuf Kerem Görer 3.’lük ipini göğüsledi. Ödül törenine katılan Özel Nilüfer Safvet Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Azmettin Gündüz de "İnegöl’de satranç sporuna destek veren ve ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. En değerli varlığımız olan çocuklarımızın güçlü kavrama yeteneğine sahip olmaları, sınırsız bir araştırma ve sentez bilinci kazanabilmeleri çok önemli. Öğrencilerimizin satranç sporuna olan ilgilerini artırmak için çaba göstermeliyiz, bunun da en güzel delili bu turnuva." dedi.

İki gün süren turnuvada rakiplerini geride bırakarak mutlu sona ulaşan öğrenciler ve okullarına, törenle ödülleri verildi. Turnuvada kategorilerinde puan sıralamasına göre 30 öğrenciye de mansiyon madalyası verildi.