Konya'nın Akşehir ilçesinde 26 Eylül Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Özel Reyhan İlkokulu’nda 'Eş anlamlı sözcükler' sergisi açıldı.

Özel Reyhan İlkokulu'nun lobisinde sergilenen çalışmanın açılışını Sultandağı Kadınlar Derneği (SUKADER) Başkanı Zeynep Acar yaptı. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü sergide yaklaşık 150 kelimenin eş anlamı ile birlikte gazete, dergi ve kitaplardan kesilmiş görseller öğrencilerin bilgisine sunuldu. Sergi 10 Ekim'e kadar açık kalacak.

Norman Lewis’in 'Riyazi bir katiyetle söyleyebiliriz ki kelime bilgisinin hududu, zekanızın hududunu tesbit eder. Kelime bilginiz arttıkça, zekanız da artacaktır' sözünü hatırlatan Reyhan İlkokulu 4. sınıf öğretmeni Aydın Gökalp, ''Bu sözü kendimize rehber edinerek öğrencilerimizin kelime hazinelerini kitap okuma alternatifi dışında da nasıl artırabileceğimizi düşünürken bu sergi çalışmasının renkli olacağına karar verip veri biriktirmeye başladık. Üç yıllık bir sürecin ardından sergimizi 26 Eylül Dil Bayramı'na yetiştirdik. Sırada sesdeş ve zıt anlamlı kelimeler sergisi var.'' ifadelerini kullandı.
Gökalp, yapılmış gözlemlerde kelime hazinesi zengin olan öğrencilerin dilbilgisi dışında matematik, fen dersleri dahil bütün derslerde başarılı olduğunu kaydetti.