Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi, il geneli düzenlenen matematik yarışmasında çifte şampiyonluk yaşadı. Hatice Şule Erkul ve Kerim Alp Güler, 10 ve 11. sınıf birincileri oldu.

Matematik yarışması, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasında iki aşamalı olarak yapıldı. İlk aşamada, çoktan seçmeli sorular soruldu. Finale kalan 10 öğrenci, ikinci aşamada klasik sınava tâbi tutuldu. 10. sınıflarda birinciliği Erkul, 11. sınıflarda Güler aldı. Manisalı hayırsever merhum işadamı Hasan Türek anısına, Hasan Türek Anadolu Lisesi’nin düzenlediği yarışmanın ödül töreni eğitim, iş ve bürokrasi dünyasının yoğun katılımıyla düzenlendi. Birinci öğrencilere dizüstü bilgisayar ve öğretmenlerine çeyrek altın ödülünü, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Türek verdi. Okul sıralamasında da birinciliği Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi kazandı.

Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, TÜBİTAK ulusal bilim olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerine bu yarışmanın moral verdiğini, orada da Manisa’yı en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi. Yarışmanın düzenlenmesine katkıda bulunan Türek ailesi ve özellikle işadamı Sait Türek’e teşekkür etti.