Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet İlkokulu, öğrenci velilerine yönelik, "Babam Benim İçin Yarışıyor" isimli bir yarışma düzenledi. Her hafta pazartesi ve çarşamba günleri yapılan etkinlik, 1 Nisan 2015'te sona erecek.

Okulda düzenlenen turnuvada öğrenci velileri, kendi aralarında çeşitli spor müsabakaları yapıyor. Öğrencilerin sosyal ortamlarda model kişiliğinin oluşmasına, eşit şartlarda mücadele gelişimine, davranış ve özgüven kazanmasına katkı sağlayabilecek etkinlik, büyük beğeni topluyor. Turnuvada sırasıyla ok atışları, basketbol topunu sektirerek potaya atma, dart, pingpong topunu üfleyerek minik kaleye gol atma, pingpong topunu sektirerek bardaklara sokma ve minyatür kaleye ayak topuğuyla gol atma yarışları yapılıyor. Her kategoride 2+5 atış yapılıyor; ilk iki atış deneme, sonraki beş atış ise puanlı yapılıyor. Yarışmalar sonunda bütün kategorilerde alınan puanlar toplanarak ilkler belirleniyor. Turnuva, yarı final ve final şeklinde devam edecek. Her veliye katılım belgesi, dereceye girenlere madalya ve sürpriz hediyeler verilecek.

Özel Şehzade Mehmet İlkokulu Müdürü İrfan Demir, öğrencilerin babalarının onlar için yarışmasını, birkaç saat vakit ayırıp birlikte etkinlik yapmayı çok önemsediğini söyledi. Demir, "Özel Şehzade Mehmet İlkokulu öğrencisi olmak ayrıcalık olduğu gibi öğrenci velisi olmak da bambaşka bir ayrıcalıktır. Bizi yalnız bırakmayıp katılan velilerimize ayrıca teşekkür ederiz. Biz büyük bir aileyiz. Özel Şehzade Mehmet İlkokulu olarak, bu bilinçle inancımız tam, yolumuza devam ediyoruz." dedi.