Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi ‘Tıpta insan bilimleri’ etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecan Aslan anısına ‘Cinsel Şiddet’ konulu panel düzenlendi. ÇÜ Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Evliyaoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı panelde Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Necmi Çekin “Neden şiddet ve şiddet olgularında hekim sorumluluğu” konulu sunumu yaptı. Çekin, geleceğin doktorlarına cinsel şiddet, şiddetin suç nedenleri ile hekimlerin sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

ÇÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Metin de, ‘İstismarcı ya da mağdur olmak” temalı konuşma yaptı. Metin, ergenlerin yüzde 12 ila 21’nin, erkeklerin yüzde 14.2’sinin, kadınların ise yüzde 32.3’ünün, tüm kadınlar arasında yüzde 15 ila 33’ünün cinsel istismara maruz kaldığının görüldüğünü belirterek cinsel saldırıların yüzde 20 ila 25’inin ise ensest olduğunu bildirdi.

ÇÜ Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu ise “Çukurova Üniversitesi deneyimleri” başlık takdiminde bugüne kadar kendilerine gelen vakalardan örnekler aktardı. Panelin sonunda öğretim görevlileri ve öğrencilerin birçok sorularına yanıt veren akademisyenlere katılımları ve katkıları için ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer tarafından birer teşekkür belgesi verildi.