Bozok Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, "Yozgat’ımız ve Bozok Üniversitemiz dünyada tanınan, bilinen ve tercih edilen üniversiteler arasına girecektir." dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıklayan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı ziyaret etti. Vali Abdulkadir Yazıcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özkan’a başarı diledi.

"Yozgat’ımızın makus kaderi, liyakati esas alan, adil, şeffaf, izlenebilir ve ortak akla önem veren geniş ufuklu Üniversite yönetimiyle değiştirilebilir." diyen Özkan, şunları söyledi: "Yozgat’ımıza ve Bozok Üniversitesi'ne layık olduğu hizmeti vermek maksadıyla rektörlük seçimlerinde aday olduğumu açıkladım. Daha önce de ifade ettiğim gibi amacım bir yarışın içerisinde olmak değil doğduğum topraklara en iyi şekilde yenilikçi fikirlerim, projelerim ve hemşerilerimle istişare halinde hizmet etme gayesidir. Bu amaçla bütün bilgimi, birikimimi ve donanımımı güzel şehrimiz Yozgat ve Bozok Üniversitemizin beklentileri doğrultusunda sarf etmek istiyorum. Yozgat’ımızın makus kaderi, liyakati esas alan, adil, şeffaf, izlenebilir ve ortak akla önem veren geniş ufuklu üniversite yönetimiyle değiştirilebilir. Bu inançla Allah nasip ederse rektör olduğumuzda Yozgat’ımız ve Bozok Üniversitemiz dünyada tanınan, bilinen ve tercih edilen üniversiteler arasına girecektir."

Gelişmiş bir üniversitenin ait olduğu şehrin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sağlayacağını vurgulayan Özkan, 'İş dünyası-Üniversite İşbirliği’, ‘Uluslararasılaşma’, ‘Akademik Hareketlilik’, ‘Toplum için üniversite’, ‘Kişiye özel eğitim anlayışı’, ‘Kampüs’, ‘Akademik Performans’ gibi ana başlıklar altında topladığı projelerin Bozok Üniversitesi’nin gelişiminde lokomotif etki oluşturacağını ifade etti.