Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü'nün 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği konferansta konuşan Öztürk, hükümetin çıkardığı yasalarla engellilere bir çok haklar tanındığını ifade ederek engelli vatandaşların bu haklardan istifade etmesi için toplumun içerisine girmesi gerektiğini ifade etti.

Engellilerin yerel yönetimlerden iaşe yardımı istemesinden ziyade kanunen belirlenen haklardan yararlanmak için hizmet istemesi geretiğini ifade eden Öztürk: “Engelli vatandaşlarımız yerel yönetimlerden yiyecek, giyecek, odun kömür yardımı gibi yardımları istemeden önce kanunen kendilerine tanınan hakları kullanmak için toplumun içerisine dahil olmak adına hizmet üretmesini istemelidir. Ben de çarşıya kendi başıma gitmek istiyorum. Bundan dolayı kaldırımları benim kullanabileceğim şekilde yapılmasını istiyorum. Alışveriş merkezlerine ben de rahatlıkla gidip gelmek istiyorum. Ben de okumak istiyorum diye kendilerine tanınan haklardan yararlanabilmek için şartların kendilerinin kullanabileceği şekilde hizmet üretilmesini istemelidir” diye konuştu.

Neyzen Ahmet nebi Akpınar'ın ney dinletisi eşliğinde engelli bir çocuğun annesine yazdığı mektubu da okuyan Öztürk; “Kahramanmaraş'ta bulunmaktan çok mutluyum. Kurtuluş Savaşı'nda kıvılcımı oluşturan Kahramanmaraş'ın engelli kardeşlerimize hizmet noktasında da bir adım attığını ve bunun tüm Türkiye'ye yayılacağı hatta dünyaya örnek teşkil edeceği kanaatindeyim. Bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı personellerinden Latif Aslan'ın işitme engelliler için çeviri yaptığı konferansın sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Züver Çetinkaya ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Öğretim Görevlisi Öztürk'e plaket ve çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.