Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Araştırma ve Bilim Bakanı Svenja Schulze başkanlığında eyaletten bir grup üniversite öğretim görevlisinin İstanbul’da yaptığı son görüşme görüşme Yeditepe Üniversite ile oldu. Heyeti, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ile dekanlar ve üniversitenin kurucu üyeleri karşıladı. Görüşmelerde Yeditepe ile Paderborn Üniversitesi’nin çalışmalarının derinleştirilmesi kararı alındı.

Özellikle, zayıf olan ortak çalışma alanlarının daha da geliştirmek için Paderborn Üniversitesi’nden Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Ruth Hagengruber ile Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Baç işbirliği anlaşmasını imzaladı. Anlaşmaya göre felsefe alanındaki çalışmalar master programı ile iki taraflı olarak uygulanarak geliştirilecek, çalışma alanlarında ise özellikle felsefe tarihinde kadınların rolü konularında ilmi çalışmalara imza atılacak. Konuyla ilgili hazırladığı ilmi çalışmalar hakkında sunum yapan Prof. Hagengruber bu konuda üniversitelerindeki çalışmanın ileri boyutlarda olduğunu belirtti.

GERİ DÖNEN ALMANCILAR PLATFORMU'NU ZİYARET

KRV delegasyonu daha sonra Eyüp semtinde kampüsü bulunan Bilgi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Köln Üniversitesi ile işbirliği bulunan Bilgi Üniversitesi’nin yetkilileri tarafından verilen brifing sonrası başka alanlarda da ortak çalışmak için irtibatların devam etmesine karar verildi. Heyetler arası görüşmelerden sonra Köln Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nden Bilgi Üniversite’sine altı aylığına Erasmus Projesi çerçevesinde okumaya gelen öğrencilerle buluşma gerçekleşti.

Heyetin son durağı ise İstanbul'da Çiğdem Akkaya'nın inisiyatifi ile kurulan Geri Dönen Almancılar (Rückkehrerstammtisch) oldu. Üç bin civarında kişinin belli aralıklarla buluştuğu grubu Bakan Schulze'de ziyaret ederek, üyelerin düşünce ve tecrübelerini dinledi.