Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk yarı döneminin sona ermesiyle öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Talas Halide Edip Zorlutuna Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin karne coşkusunu birlikte yaşayan Başkan Palancıoğlu, öğrencilere bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Tatil boyunca öğrencilere kitap okumalarını tavsiye eden Başkan Palancıoğlu, "Türkiye’nin en önemli yatırımı sizlersiniz. Gençler çalışırsa Türkiye 2023’ü de görür, farklı zamanları da görür. Derslerinize bir dönem boyunca çalışıyorsunuz ama tatilde hiç kitap okuyan yok. Sizlerden ricam ders çalışmayı bırakmayın. Türkiye’nin kitap okuma alışkanlığı dünya ülkelerine baktığımızda en sonlarda. Sizden ricam bu tatili iyi değerlendirerek kitap okumalısınız. Takdir ve teşekkür alan arkadaşlarımıza tebrik ederim, tüm gençlerimizin başarılarının devamını dilerim." dedi.

Öğrencilere kadın ve çocuklar için yapılacak projeden bahseden Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: "Bugün ilk dönemin son günü. Belediye olarak, kapalı çocuk oyun parkı adında güzel bir projemiz var. Talas geneline baktığımızda Sivas, Yozgat, Nevşehir gibi illerden burada yaşayanlar var. Bayanlar bir yere giderken çocuğunu ya komşuya bırakıyor ya da akrabasına. Kadınlarımızın çocuğunu bırakabileceği güvenli bir yere ihtiyacı var. Bu projemizin nisan ayında temelini atacağız. Alt katı bayanların spor yapabileceği ve aynı zamanda aşçılık vb. eğitimleri alabileceği kültür merkezi, üst katı kapalı kreş şeklinde olacak. İnşallah sizlere de orada istihdam sağlarız. Bu kreşin diğerlerinden farkı ise aylık herhangi bir ücreti gerektirmeyecek. Talas’ta oturmak yeterli olacak. Kadınlar 1-2 saat çocuklarını kreşe bırakabilecekler."

Başkan Palancıoğlu, Halide Edip Zorlutuna Kız Meslek Lisesi'nde dereceye giren öğrencilere karnelerini takdim ederek, çeşitli hediyeler verdi.