Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline; Müdürlük Atölye Tesislerinde yangın güvenliği, yangın tedbirleri ve tatbikatı eğitimi verildi.

İş güvenliği uzmanı Hayati Osmanoğlu nezaretinde gerçekleştirilen eğitim seminerinde Yangına, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının neden olduğu anlatılırken gösterilen slaytlarla da konu pekiştirildi. Yangının başlangıç anındaki müdahalenin oldukça önem arz ettiğini beyan eden yetkili, personelin yangın esnasında ilk etapta nasıl davranması gerektiği konusunda ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı konusunda da bilgiler verdi. İlk olarak 110 İtfaiye aranarak yangının niteliği ve adresi hakkında net bilgiler aktarmaları gerektiğinin altı çizilerek, yangına müdahale anında sakin olunmasının önemine değinildi.

Söz konusu eğitimde, 40 kişiden oluşan personelin tamamına yangın söndürme tüpü kullandırılarak pratik yaptırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, eğitim seminerleri ile olası bir yangın durumunda alınacak önlemler konusunda ortak bir bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, personellere teorik bilgilerin yanı sıra yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağının uygulamalı olarak gösterildiğini sözlerine eklediler.