Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli sanayi ve endüstri açısından Türkiye'nin 8 büyük şehri olmasına rağmen girişimcilikte ilk 50 üniversite arasında olduklarını belirterek, bunun ezikliğini yaşadıklarını söyledi.

PAÜ Kınıklı kampüsünde bulunan Teknokent'te basın toplantısı düzenleyen Bağcı, rektörlüğe ikinci kez atanmasının 100. günü dolasıyla üniversitedeki gelişmeleri değerlendirdi.

TEKNOKENTLER SALONLARDAN SANAYİYE TAŞIMAMIZ LAZIM

Denizli sanayi ve endüstri açısından gelişmişlikte Türkiye'nin sekizinci büyük şehri olduğunu ifade eden Bağcı, şunları kaydetti: "3,5 milyar dolar geliri var. Bizim girişimcilik listesinde buna uygun bir yer edinmemiz lazım. Buda uluslararasızlaşma ve üçüncü nesil üniversite olmak için kaçınılmaz bir sonuçtur. Her ne kadar bu noktada eleştirileri haklı görmüş olsam da bu noktada benimde sanayiye bir takım bilgileri aktarmam lazım. Biz 'Anadolu'nun Kaplanı' diyoruz Denizli'ye sekizinci sırada ihracat geliri alıyoruz ama inovatif açıdan düşündüğümüz zaman, girişimcilik dediğimiz zaman sıramız 8 değil. Çok daha gerilerde. Bu sıranın öne çıkması için hem üniversitenin hem sanayinin birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Biz bunu başaramadık. Eski yıllara göre başarılı olsak da bu bizi hedefe götürmüyor.Hedefe gitmemiz için bizim Teknokent'tleri salonlardan sanayiye taşımamız lazım." Honaz ilçesinde bin dönümlük sanayiye bakan bir yerdeki arazinin tahsis işlemleri son aşamaya geldiğini ifade eden Bağcı, "Burası Teknokent'in uygulama alanı olarak yıllar sonra Denizli'nin Slikon Vadisi olacağı yer orasıdır." diye konuştu.

SEKİZİNCİ SIRADAKİ BİR ŞEHRİN 20 SIRALARDAKİ ÜNİVERSİTESİ EZİKLİĞİNİ ÇÖZMELİYİZ

PAÜ'de bin 440 dönümlük arazi üzerinde 60 bin kişinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Bağcı, "Yıllar önce organize TIR'lar tekstil yükleyip para kazandığımız dönemler var ya Teknokentlerde de TIR'lar inevasyon ürünleri taşıyor. Nano gram veya küçücük bir bilginin 10 ton demiri kat be kat aştığı ekonomik değer alarak aştığı dönemde 8 sıradaki bir şehrin 20 sıralardaki üniversite olmasının ezikliğini 4 yıl sonra bin kişiye ulaşacak sadece öğretim üyesi üç bin kişiye ulaşacak araştırıcı sayısıyla burada ilk 10'da yer alamadan çözemeyiz." dedi.