Okul Müdürü Hanifi Şişik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin mağduriyetlerinin sistemden kaynaklandığını savundu.

Bazı okulların adının Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olması gerekirken sistemde Sağlık Meslek Lisesi olarak geçtiğini, bunun da tercih sonrası öğrencileri zor durumda bıraktığını dile getiren Şişik, "Öğrencilerimiz tercihlerinde sistemsel hatadan dolayı sıkıntı yaşadı. ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıklamadan önce durumu dilekçeyle ilettik. Ama şu ana kadar bir gelişme olmadı" dedi.

Şişik, mağduriyetin sadece Pazarcık ilçesiyle sınırlı kalmadığını, Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde aynı sorunla öğrencilerin mağdur olduğunu ileri sürdü.

Öğrenciler adına açıklama yapan Dilara Doğan ise 418 puan aldığını ve  üniversiteye yerleştirilemediğini söyledi.

Sistemden kaynaklanan sorundan dolayı kendilerinden daha az puan alan kişilerin yerleştirildiğini iddia eden Doğan, "O kadar emek verdik ama mağduruz. Zaten bizim yerleşmelerde önceliğimiz var. Fakat benden düşük puanlarla diğer okuldaki arkadaşların yerleşmesi bizleri çok üzüyor. Sistemdeki bir isim değişikliğini yapmıyorlar, bizim böyle yıllarımız yeniliyor. Yetkililerin bu mağduriyetimizi gidermesi için gerekeni yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Durumu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne de (BİMER) bildirdiklerini dile getiren Doğan, zor durumda öğrencilere çözüm bulunmasını istedi.

Öğrenci velilerinden Mesut Ediş de okulun tabelada Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak geçmesine rağmen sistemde Sağlık Meslek Lisesi olarak geçtiği için çocuklarının zor durumda kaldığını kaydetti.

Çocukların tercihlerini yaptığını ve sonucun hüsran olduğunu dile getiren Doğan, mağduriyetin giderilmesi için destek istedi.