Pazarcık Meslek Yüksekokulu 2012-2013 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımı yaptığı Yerel Yönetimler Programı ve Dış Ticaret Programının ikinci öğretimlerine 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılabilecektir.

Pazarcık Meslek Yüksekokulu'nun Yerel Yönetimler Programı ve Dış Ticaret Programının ikinci öğretimlerine 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı teklifi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 18/04/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri ile 3843 Sayılı Kanun'un 4. Maddesi gereğince öğrenci alınması uygun görülmüştür.

Pazarcık Meslek Yüksekokulu müdürü sayın Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN bilgilendirme amaçlı açıklama yapmıştır. Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “ Pazarcık Meslek Yüksekokulu olarak Sektör Odaklı Kaliteli ve Nitelikli Eğitim anlayışıyla mevcut iki programımız olan Yerel Yönetimler ve Dış Ticaret Programının İkinci Öğretim Programlarına Öğrenci alım teklifimizin kabul edilmesi Üniversitem, yerele katkısı açısından mutluluk vericidir. Meslek Yüksekokulu olarak her iki bölümle ilgili önceden yaptığımız anket çalışmaları sonucunda bölgenin öncelikli ihtiyaçlarını belirledik. Bu bölümlerin hem öğrenciler için istihdam garantili hem de sektörün ihtiyacına cevap verecek bölümler olmasını istedik. Bu nedenle ülke ekonomisinin kalkınmasından önemli bir etken olan dış ticaretin bölgemizde her geçen gün öneminin artması, sektördeki nitelikli ara elaman ihtiyacını da arttırmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzda sektörün ihtiyacına cevap verecek mesleki eğitimin verildiği Dış Ticaret Programı birinci öğretiminin yanı sıra ikinci öğretim programının da açılması sektörde çalışan  ve kendini geliştirmek isteyen personeller içinde bir avantaj oluşturacaktır. 

Ayrıca Türkiye'de 16 Büyükşehir belediyesi, 65 il belediyesi ve 892 ilçe belediyesi ile birlikte bunların toplam sayısı olan 973 tane de il ve ilçe özel yönetimleri bulunmaktaydı.2012 Büyük Şehir Yasa Tasarısının kabulüyle 14  şehrimiz büyükşehir olmuştur. Özellikle yasayla büyükşehir olan iller arasında üniversitemizin bulunduğu Kahramanmaraş ve çevre illerden Şanlıurfa ve Hatay'ın bulunması çok önemlidir. Şehrimizin ve çevre şehirlerimizin büyükşehir olması bu alanlarda çalışacak Yerel Yönetim Meslek elemanı ihtiyacının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Mezun olunduğunda istihdam imkanının çok yüksek olduğu Yerel Yönetimler programının birinci ve ikinci öğretim programının, alanında tecrübeli, deneyimli akademik kadromuzun bulunduğu meslek yüksekokulumuzda olması bu alanda çalışmak isteyen kişiler için büyük bir şanstır. Ayrıca halihazırda  Belediyelerde ve İl Özel İdarelerde  yerel yönetim eğitimi almamış personele  İkinci öğretim eğitim imkanından faydalanarak mesleki gelişimlerin sağlama imkanı sunacaktır.”