Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, işsizliği sona erdirmeye yönelik yürüttüğü çalışmalara hız verdi. Belediye bünyesinde kurduğu Ar-Ge İstihdam Merkezi aracılığıyla kısa sürede 2 bine yakın kişiyi organize sanayi bölgeleri ve çeşitli işletmelerde işe yerleştiren Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, açtığı kaynakçılık, bilgisayarlı muhasebe gibi kurslarla hemşerilerini meslek sahibi yapıyor.

İŞKUR ve Çıraklık Eğitim Merkezi'yle gençleri meslek sahibi yapmak için çeşitli kurslar açtıklarını belirten Başkan Yıldızkaya, "Her hangi bir mesleği olmadan kurslarımıza başlayan gençlerimiz, bir ay sonra kaynakçı, ön muhasebeci olarak daha rahat iş buluyorlar. Onlar meslek sahibi olup, iş buldukça biz mutlu oluyoruz." dedi.

Polatlı Belediyesi, Çıraklık Eğitim Merkezi ve İŞKUR’la birlikte açtığı bilgisayar destekli muhasebe kursu toplam 307 saat sürecek. Kursiyerlere günlük 20 TL ücret ödenecek ve 75 gün süresince sigorta pirimleri yatırılacak. Ar-Ge İstihdam Merkezi'ne 150’nin üzerinde kurs başvurusu gerçekleştirildi. Polatlı Belediyesi Ar-Ge İstihdam Merkezi, işverenlerin işgücü taleplerini dikkate alarak yeni kurs açma çalışmalarını sürdürecek.