Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisi, Çarşamba 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencilerine, internette güvenlik algısı oluşturmak için seminer verdi.

Seminer, Çarşamba 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencilerine okulun konferans salonunda verildi.

Toplum Destekli Polislik (TDP)Büro Amirliği personellerinden Dilek Demir, Ekrem Kaya ve Bilişim Teknolojileri Birimi'nden Selçuk Fırat sağlık personeli adaylarına güvenli internet konusunda bilgiler verdi. Programa TDP Büro Amiri Komiser Ömer Ünal’da katıldı. Slaytlar ve konu ile alakalı videolarında gösterileri eşliğinde öğrencilere internetin yararları ile zararları anlatıldı. Konuşmacılar genel olarak; “ internetin çağın gelişiminde çok yararları olduğunun altını çizerek, ancak güvensiz olarak ve doğru kullanılmadığında zararlarının da ciddi olabileceğini söylediler. Sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla özel bilgi ile özel fotoğraf paylaşımının kötü niyetli insanların eline geçtiğinde zor durumda kalınacağı da belirtildi. Gençlerden her yaşadıkları sorunda önce ailelerinden sonra öğretmenlerinden destek alması istenirken polisin de 24 saat onlar için bir abla bir abi gibi hazır olduğu da eklendi”. Seminer sonrası okul müdürü Ahmet Oran polislere teşekkür etti.