Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından organize edilen bir haftalık program çerçevesinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurullah Çağıl çalışmalarının ardından Türkiye’ye dönüş yaptı.
2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında da Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’ne gelen ve 20’ye yakın ameliyat ile 100 civarında hastanın tetkik, teşhis ve tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 2016 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdiği çalışmalarla da yine Hastanemizin, hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın mutluluk vesilesi oldu. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’ndeki bir haftalık programına 300 hastanın tedavisi ile 11 Nazal septum, 3 Timponaplasti, 2 Reno-nazal septum ve 1 Adenoidektomiya olmak üzere toplamda 17 de ameliyat sığdırdı.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden gelen diğer bir öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Çağıl da Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesinde bulunduğu bir haftalık zaman zarfı içerisinde 20 hastaya yüksek derecede miyop, 20 hastaya astigustizm, 6 hastaya retina dekolmanı, 5 hastaya ikincil katarakt, 4 hastaya üveit ve 2 hastaya da keratoconus tedavisinin yanı sıra 4 hastaya katarakt, 2 hastaya katarakt ve glokom kombine ile 1 hastaya da glokom ameliyatı olmak üzere toplamda 7 göz operasyonu gerçekleştirdi.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi Müdürü Mehmet Bekdur, bu tarz programların -ne kadar kısa süreli de olsa- organize edilmesinin hem Üniversite Hastanemizin Güney Kazakistan’daki prestiji hem de Türk dünyasındaki Türkiye algısı noktasında çok büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Sandugaş Rüstemova Abdullayevna da bu programların organizasyonunu sağlayan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız başta olmak üzere tüm mütevelli heyet üyelerine teşekkürlerini iletti.