Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitelerin, sadece kendileri için var olan kurumlar olmadığını belirterek, üniversitelerin insanlığa hizmet veren bilim yuvaları olduğunu söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, bir otelde düzenlediği basın toplantısında Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Karacabey, yaptığı konuşmada üniversitelerin çok önemli kurumlar olduğunu bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden şehrin kalkınmasına büyük katkılar sağladığını belirtti. Prof. Dr. Karacabey, “Üniversitelere gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Bunu sadece üniversitede çalışan öğretim üyeleri personel olarak değil bütün şehrin ve bölgedeki insanların bakması gerekir. Şehir ile üniversite her zaman iletişim halinde olmalıdır. Üniversite ile şehir bütünleşirse gelişme ve büyüme de hızlı olur." dedi.

Üniversitelerin, sadece kendileri için var olan kurumlar olmadığını söyleyen Prof. Dr. Karacabey, "Yetiştirdikleri öğrenciler ile ülkelerinin geleceğini hazırlayan, yaptıkları bilimsel çalışma ve araştırmalarla insanlığa hizmet veren bilim yuvalarıdır. Bunların yanında, bulundukları şehrin sosyal ve kültürel değişimine öncülük eden, mahallî yönetimler ve diğer paydaşları ile ortak yürüttüğü değişik projelerle ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayan kurumlardır. Bozok Üniversitesi olarak bu sorumluluğu yerine getirebilmek için şehrimiz ve ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla dayanışma içerisinde olmanın gerekliliğine inanmaktayım. Bu bağlamda Bozok Üniversitesi'nin; mevcut fakülteleri, yeni açılacak veya işlevsel hale getirilecek bölümleri ve ihtiyaca göre açılması düşünülen fakülteleriyle, ilimizin tarihî ve doğal zenginliklerini ortaya çıkarmak suretiyle insanımızın geleceğine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu amacın gerçekleşebilmesi aynı zamanda Bozok Üniversitesi’nin yeteri kadar büyümesi demektir." diye konuştu.

Akademik ve idari kadronun huzurlu ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanmasının rektörlük makamının en önemli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Karacabey, "Öğretim elemanlarının, bilimsel araştırmalarını yapabilecekleri teknik altyapı ve gerekli şartların hazırlanarak yeterli desteğin sağlanması; akademik hayata başlarken kendisini bilime ve insan yetiştirmeye adamış olan öğretim üyelerine karşı, idarenin yerine getirmesi gereken bir sorumluluktur. Makamın verdiği yetkileri; öğretim elemanları, idarî personel ve öğrencilere karşı değil; onlar için ve onların lehine kullanmanın bilime ve bilim insanına karşı en büyük ahlaki görev olduğu inancını taşıyorum. Sadece ben değil kim rektör seçilirse yapması gereken çalışmalar olacaktır. Öncelikle fakültemiz var anca öğretim üyesi ve öğrencisi yok. Öncelikle bu fakültelere öğrenci alınması sağlanmalı. Fakültelerimizde yeni bölümler açılarak öğrenci sayısı artırılmasını sağlayacağız. En önemli kısmı ise üniversitenin alt yapısını hazırlayarak öğretim üyelerinin Bozok Üniversitesini seçmesi yönünde çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.