Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde Dekan Yardımcısı olan ayrıca Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.

Üniversitelerin sadece yetiştirdikleri öğrenciler ile ülkelerinin geleceğini şekillendiren, yaptıkları bilimsel çalışma ve araştırmalarla insanlığa hizmet eden bilim yuvaları olmadığını belirten Prof. Dr. Karahocagil, “Bunun yanında üniversiteler, bulundukları şehrin sosyal ve kültürel gelişimine ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan kurumlardır. Bu nedenle, Amasya Üniversitesi’ni araştıran, öğreten, maddi ve manevi ilimlerle donanımlı öğrenciler yetiştiren, bilim ve teknoloji üreterek geleceğimizi aydınlatan, şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel, sanayi ve ticari gelişimine katkı sağlayan bir üniversite haline dönüştürmek mecburiyetindeyiz. Amasyalı olarak, bu hedefi birlikte başarmak, hepimizin mensubu olmaktan onur duyacağı, saygın bir üniversiteyi birlikte inşa etmek için görev ve sorumluluk bilinciyle rektör adayı olmaya karar verdim.” dedi.

Amasya Üniversitesi’ne Rektör olması durumunda adalet, liyakat, şeffaflık, kararlılık, ortak akıl, katılımcılık, çoğulculuk, erişilebilirlik, girişimcilik ve kalitenin temel ilkeleri olacağını vurgulayan Karahocagil, “Fikirlere ve önerilere daima açık, öğrenci dostu, güler yüzlü, şehrimizin tüm kesimlerini paydaş kabul eden, sivil toplum kurumları ile işbirliği yapabilen, başarılı, dinamik, üretken, çözüm odaklı çalışan, kapısı herkese açık ve birlikte yönetilen bir Amasya Üniversitesi hedefliyorum. Vizyonumuz bilim, teknoloji ve sanat alanında geçmişten geleceğe bir projeksiyon oluşturarak, ulusal ve uluslararası alanda öncü konuma yükselmektir.” şeklinde konuştu.