Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Feyzullah Temurtaş, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Prof Dr. Feyzullah Temurtaş, yaptığı açıklamada 20 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan rektör adaylığı seçimi için resmi başvurusunu yaptığını belirterek, sürecin Yozgat’a ve üniversiteye hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Temurtaş, "Üniversiteler bulundukları şehirlere katkı sağladığı gibi, şehirler de kurumlarıyla ve hayırseverleriyle üniversitenin gelişim sürecini hızlandırmaya katkı sağlar. Üniversiteleri şehrin bir parçası olarak değerlendirmek gerekir. Şehrin sunacağı sosyal ve kültürel olanaklar, üniversitenin kaliteli personel bulmasına ve öğrenci için tercih edilebilir olmasına olanak sağlar. Bunun yanı sıra yerel yönetimlerin üniversite alt yapısının gelişimi için gösterdikleri katkılar, yaşanabilir bir üniversite için çok önemlidir. Şehrin hayırseverlerinin oluşturduğu vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının araştırma çalışmalarına yapacakları teşviklerin, üniversitenin araştırıcı ve araştırma altyapısının gelişimine katkı sağlayacağı açıktır. Bu tür destekler, başarılı akademisyenlerin üniversitemize kazandırılmasına fayda sağlayacaktır. Üniversite hedeflerine hızlı erişim için, hedef ve problem çözme odaklı yönetim anlayışının uygulanması faydalı olacaktır. Birim yöneticilerinin, hedeflere katkı ve liyakat esası ile belirlenmesi verimliliği artıracaktır." dedi.

Yönetimde yetki ve sorumluluğun birlikte değerlendirilmesi, karar alma süreçlerinin daha hızlı olması ve akademik birimlerin ihtiyaçlarının daha hızlı giderilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Temurtaş, “Akademik başarı için, akademik düşünmek, başarıya akademik yaklaşmak ve akademik başarı için adalet duygusunu kırmadan hedef bazlılığı, şeffaflığı ve kaynakların verimliliğini esas almak zorunludur. Üniversite akademik bir kurumdur ve akademik kurumlarda başarıyı araştırma, eğitim ve toplumsal hizmet (sağlık, sosyal) gibi somut akademik ölçütler ile değerlendirmemiz gerekmektedir. Akademik ölçütler temel alındığında akademisyenlerin katkısı başarının olmazsa olmazıdır. Bu katkı olmadan tek başına hiç bir rektör başarılı olamaz. Bazen bir araştırma grubunun yaptığı bir çalışmanın, bir rektörden daha fazla üniversitenin marka değerine katkı sağlayabileceği unutulmamalıdır." diye konuştu.