Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Oya Birsen, hem ebeveynlerin hem de çocukların hayatını olumsuz yönde etkileyen sınav stresi ile başa çıkma yöntemlerini paylaştı. Sınav stresinin heyecana sebep olduğunu ve bu durumun öğrencinin hafızasında sorunlara yol açtığını belirten Psikolog Birsen, ailelerin çocuklarına sınav kaygısını yenme konusunda yardımcı olmaları gerektiğini  ifade etti.

 Anne-baba desteğinin önemi:

 Öğrencilerin sınav stresini yenmek için en çok anne-baba desteğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Birsen, “Sınava hazırlanmanın yanında sosyalleşmek çok önemli. Sürekli sınava hazırlanan bir öğrencinin stres oranı sosyalleşmediğinde daha da yükselecektir. Eğer öğrenci sosyal aktivitelerini de gerçekleştirecek bir program uygularsa, sınav öncesinde ve sınav sırasında kendini daha rahat hissedecektir.” dedi.

 Monotonluktan sıkılan beyin tepki verir:

 Stresi, "monotonluktan sıkılan beynin verdiği tepki" olarak tanımlayan Birsen, şöyle devam etti:

 "Sınavdan başka bir şey düşünmeyen bir öğrencinin beyni monotonlaşmaktan sıkılır ve stres beyni ele geçirir. Stres nedeniyle salgılanan adrenalin salgısı, düşünceyi bloke eder, sistemi kilitler ve beynin çalışmasını engelleyerek düşünce akışını durdurur. Doğru nefes alarak, fizik egzersizleri yaparak ve düşünce biçiminizi rahatlatarak stresi azaltabilirsiniz."

Büyük ilgi gören seminerin sonunda  Psikolog Oya Birsen, katılımcıların sorularını da yanıtladı.