Sistemik Psikoterapi Enstitüsü Başkan Yardımcısı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök tarafından ilimizde çalışan rehber öğretmenlere yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü seminer salonunda konferans gerçekleştirildi.

Konferansa İl Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nas, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz H. Hasan Kozan ve il merkezinde çalışan çok sayıda rehber öğretmen katıldı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nas yaptığı açılış konuşmasında okullarımızda rehber öğretmenlere çok iş düştüğünü, öğrencilerimize yardım ederken onlarla bir arkadaş, bir yoldaş gibi yaklaşmaları gerektiğini, Okul- Öğrenci-Veli üçgenindeki iletişimlerde etkin rol oynadıklarını belirtti. Sağlıklı bireylerin yetişmesi ve bilinçli ailelerin oluşması noktasında rehber öğretmenlerin yönlendirmelerinin önemine dikkat çekti. Rehber öğretmenlerimizin mesleki anlamda kendilerini geliştirmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak çalışmada emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Konferansta Aile Danışmanlığında son zamanlarda ülkemizde ve Avrupa'da popüler olarak kullanılan Sistemik Aile Terapisi Yaklaşımı ve bu yaklaşımı diğer klasik terapi biçimlerinden ayıran özellikler hakkında bilgi verildi. Aile Sisteminde var olan problemlere okul uygulamalarında nasıl yaklaşılması gerektiği, problemlerin çözümünde hangi yöntemlerin kullanılabileceği katılımcılara aile danışması canlandırması yapılarak sunuldu. Konferans sonunda katılımcılara belge verildi.