Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı yeni açılan hastanelerinde 300 sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Yeni hastane için hoca, bina ve cihazları olmasına rağmen sağlık çalışanı olmamasının komik olduğunu anlatan Çamsarı, bunun ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Çamsarı üniversite senato binasında basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Çamsarı, ülkenin kalkınması için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını kaydetti. Üniversitelerin şehirlere ışık tutması gerektiğine vurgu yapan Prof.Dr. Çamsarı ancak bu konuda üniversitelerinin geri kalmış durumda olduğunu, bunu geliştirmek için çaba göstereceklerini söyledi.

Denizcilik Fakültesi'ne büyük önem verdiklerini anlatan Çamsarı "Mersin'de denizcilik fakültesi kurulması için çaba gösteriyoruz ancak öğretim elemanı bulmakta zorlanıyoruz. Gelecek sene Denizcilik Fakültesine öğrenci alacağız." diye konuştu.

DÖNER SERMAYE KASASI SOYULDU

Göreve başladıklarının ilk haftasında döner sermaye kasasının soyulduğunu hatırlatan Çamsarı, "Belgeler çalındı. Kasa patlatılmış halde bulundu. İçindeki ihale belgeleri yakılmıştı. Yakılmış belgeler içinde önemli belgeler de vardı. Bu tür şeylerin hizmetimizi aksatmasına izin vermeyeceğiz. Olay yargıya intikal etti." dedi.

Prof. Dr. Çamsarı, yeni yapılan hastanenin yol, kanalizasyon ve otopark sorununa dikkat çekerek, bunları yerel yönetimlerle gerçekleştirecekleri diyaloglarla çözeceklerini anlattı.
Hastanedeki yeni alınan cihazlarda değil eski cihazlarda belki sorun olabileceğini ifade eden Çamsarı şöyle devam etti: "Cihazlar yeterli değil. Çünkü 350 yataktan 700 yatağa çıktık. 20 milyon TL ödenek gönderiyoruz. Yeni cihazlar alınacak. Hastanemizin cihazdan ziyade personel sorunu var. Biz felç durumdayız şu anda. Çok ciddi bir sorun bu. Yeni hastanemiz için hocamız var. Eksiğimiz olduğu zaman YÖK veriyor. Binamız var. Cihazlarımız tam bu yıl daha da tam olacak. Fakat çok komik bir durum sağlık çalışanımız yok. Bu konuda çok büyük bir sıkıntı var. Sözleşmeli çalıştırdığımız arkadaşlarımız var. Onları da merkez bütçeye aktardığımızda tümünü birden topladığımızda 1035 kadroya ihtiyacımız var. Korkunç bir rakam bu. Devletin bize bunu vermesi çok güç. Sözleşmeliler kalsın hadi, yeni kadro olarak 300 sağlık çalışanı kadrosuna ihtiyacımız var. Buranın yoğun bakımlarını açabilelim. Hasta geldiği zaman geri çevirmeyelim. Çocuk küvezlerini maksimum çalıştırabilelim."

Prof. Dr. Çamsarı kendisinin merkezi hükümete yakın olduğu ile ilgili soruya ise "Siyasetin s'sini bile kampüsümüze sokmadım. Öyle bir şey olmadı. Burada siyaset üstü olmak zorundayız. Seçim zamanında merkezi iktidarın beni destekleyip desteklememesi konusu; beni destekleyen bir sürü kurum oldu. Merkezi iktidar da onlardan biri ise onlara da teşekkür ederim. Beni destekleyenlere de desteklemeyin demek mantıkla çelişir. Ben isterim ki herkesten destek alayım. Üniversitemizde kim taş üstüne taş koyarsa başımız üstünde yeri var. Rengine siyasetine bakmadan elimizden geldiğince onore ederiz." şeklinde cevap verdi.

'İLAHİYAT FAKÜLTESİ KURULMASI İÇİN BİR BAŞLANGIÇ YOK'

İlahiyat fakültesi açılması için çok fazla istek olduğunu belirten Çamsarı "Şehirden de istek var. Ancak şu an yapılan ödeneklerde böyle bir şey yok. İlahiyat fakültesi kurulması isteniyorsa yerel dinamiklerle görüşürüz, YÖK'le görüşürüz; ihtiyaç varsa ona göre karar verilir. Sadece bizim tasarrufumuzla olmaz. Ancak şu an için ilahiyat fakültesi kurulması için bir başlangıç yok." ifadelerini kullandı.

Mühendislik fakültesindeki cihazların yetersizliğinden yakınan Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin inşaatı ile ilgili sorun bulduğunu, bu nedenle halen teslim almadıklarını, problem çözüldükten sonra teslim alacaklarını kaydetti.