Dünyaca ünlü Türk bilim adamı, karaciğer naklinde sembol isim halinde gelen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, “Geçmişten Geleceğe Organ Nakli” konulu ilk dersiyle başlayan 2015-2016 akademik yılı açılış törenine siyaset, bilim ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.
 
“Dünyada genel cerrahide Türk doktorlarından daha iyisi ve başarılısı yok” diyen Prof. Dr. Kalayoğlu, “Karaciğer naklinde Amerika’dan daha iyiyiz ama organ bağışı yeterli değil” diye konuştu. Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, genel cerrahi, organ nakli ve özellikle karaciğer naklini gerçekleştirme sürecinde yaşadığı deneyimleri paylaştı.

Sanko Üniversitesi Akademik Yılı açılış töreni sonrası Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Karaciğer naklinde dünyanın en önde gelen ismi olan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ile bir süre görüştü.

Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Rektör Deveci, Prof. Dr. Kalayoğlu’nu organ nakli konusundaki deneyimlerini paylaşmak üzere Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne davet etti. Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, mümkün olan en kısa sürede Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini ziyaret etmek istediğini belirtti.

Sanko Üniversitesi akademik yıl açılış törenine; Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’nun yanı sıra Gaziantep il protokolü katıldı.