Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ülkelerin gelişiminde eğitimin önemli rolü olduğunu belirterek, “Ülkelerin eğitim öğretim hayatına o ülkenin hayırsever insanlarının katkıları her zaman büyük olmuştur.” dedi.

Yozgatlı hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyaret sonrasında hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ ve Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, beraberinde Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Güsamettin Erdoğan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zümriye Demirel ile birlikte kampüs alanını gezerek incelemelerde bulundu.

İş Adamı Akdağ, yaptırdığı Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, laboratuvar binası, misafirhane, enstitü binası ve Orta Anadolu’nun en büyük kongre ve kültür merkezini ve 2 bin 500 kişi kapasiteli bir cami ile Bozok Üniversitesinin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkı sağladı.

Rektör Karacabey, kampüs gezisi sonrası yaptığı açıklamada ziyaretlerinden dolayı hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ’a teşekkür ederek, “Ülkelerin eğitim öğretim hayatına o ülkenin hayırsever insanlarının katkıları her zaman büyük olmuştur. Bizim tarihi geleneğimizde de eğitim öğretime şahsıların gösterdikleri ilgi ve gayret her zaman etkili olmuştur. Bizim vakıf kültürü ve vakıf geleneğimiz var. Vakıf kültürü ve vakıf geleneğinin günümüzde hayırsever işadamlarımız aracılığı ile devam ettiğini görmek ülkemizin geleceği ve eğitim öğretimin geleceği açısından önemli bir kazanımdır. Erdoğan Akdağ beyefendi Bozok Üniversitesi’nin adı henüz Bozok Üniversitesi değilken temelini atan hayırsever Yozgatlı bir işadamımızdır. Kendisine bu emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sadece ilk harcı koymakla kalmamış daha sonra kampüsümüzde Mimarlık-Mühendislik, İktisadi İdari Bilimler, Fen Edebiyat Fakültesi’ni, Kongre Kültür Merkezi’ni, görselliği ile de dikkat çeken camiyi kampüsümüze kazandırmak suretiyle çok büyük bir hizmet yapmış ve çok büyük katı sağlamıştır. Erdoğan Akdağ Beyin yapıkları hem ülkemizdeki hem Yozgatlı işadamlarının Yozgat’a ve Bozok Üniversitesi’ne katkıları açısından örnek alınacak bir davranıştır.Bu vesile ile kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ da Yozgat’ta ki yüksek okulların Erciyes Üniversitesi’ne bağlı iken Mimarlık-Mühendislik, Fen Edebiyat, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi fakülte laboratuarları, misafirhane, cami, enstitüler binası, kongre ve kültür merkezini yaptırdıklarını ve hepsini üniversiteye bağışladıklarını söyledi. Akdağ, “Bozok Üniversitesi’nin şu anki durumundan çok memnun ve mutlu olduk çok güzel bir kampüs oldu artık bir üniversite kampüsü görünümünü almış. Üniversitenin bir ülkeye, bir şehre kazandırdığı çok fazla katkılar vardır. Üniversitemiz Yozgat ekonomisine, sosyal durumuna muhakkak ki büyük katkılarda bulunacak. Önce sosyal değişim, sosyal konuma yardımcı olmak ondan sonra da ekonomisine katkı sağlayacaktır. Yozgat’a fabrikalar yaptık 3-4 bin işçi çalışıyordu onun bir şehrin kalkınmasına çok büyük katkısı yoktu ama üniversitemizin 15-20 bin talebesi Yozgat’ın sosyal konumunu değiştirecek hem de ekonomik olarak çok büyük katkılarda bulunacak.” şeklinde konuştu.