Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitedeki öğrenci sayısının şuan gelecek öğrencilerle yaklaşık 15 bin olduğunu belirterek hedeflerinin 4 yıl sonunda 30 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Kiracı ve üyeleri, geçtiğimiz ay içerisinde Bozok Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Salih Karacabey’i makamında ziyaret etti. Ziyarette gazeteciler ile bir süre sohbet eden Rektör Karacabey, 4 yıllık hedeflerinde Tıp Fakültesinin hizmete açılması ve öğrencilerinin buradan mezun olması olduğunu vurguladı. Rektör Karacabey, "Projelerimiz arasında iletişim fakültesinin önümüzdeki yıl binasını yapılması ve 2017-2018 yılında öğrenci alması bulunmakta. Yine turizm fakültesi faaliyete geçmiş ve öğrencisini almış ve binasına da kavuşmuş olacak. Arkeoloji bölümü akademik personeline kavuşmuş olacak ve inşallah Yozgat’ın tarihini araştırdığımızda, Yozgat’ın tarihinde Bozok Üniversitesi yazacak. Hedefimiz 4 yıl sonunda üniversitemizdeki öğrenci sayımızı 30 bine çıkarmaktır. Bu yıl 2 bin öğrenci mezun ettik ve inşallah 4 bin öğrencimiz gelecek ve öğrenci sayımız 15 bine ulaşacaktır." dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesinin fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdürdüğünü bu bakımdan Yozgat ve çevresi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Rektör Karacabey, “Tıp fakültesi konusunda ikinci bir hedefimiz düşüncemiz, Sarıkaya ve Sorgun ilçelerimizde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile Türkiye genelinden hasta kabul etmek ve inşallah Dünya’dan hasta kabul edebilir hale getirmektir. Yozgat termal kaynaklar bakımından çok zengin, biz bu kaynakları kullanmak istiyoruz.” diye konuştu.

'ÜNİVERSİTEMİZ YOZGAT'IMIZIN DESTEĞİ İLE DAHA HIZLI BÜYÜYECEK'

Ünivresitesi’nin Yozgatlıların destekleriyle daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini ifade eden Karacabey, "Üniversitemizin gelişip büyümesi Yozgat’ta göçü durduracaktır. Bunun yanında bizim amacımız, giden beyin göçünü de geri döndürmektir. Yozgat dışında 200’ün üzerinde akademisyen bulunduğunu tahmin ediyoruz. Biz Eylül ayında bir program yaparak, il dışında yaşayan akademisyenleri Yozgat’ta misafir etmek istiyoruz. Bu akademisyenlerimize hem üniversitemizi tanıtmak hem de Yozgat ile bağlarını sağlamak arzusundayız. Üniversite olarak her zaman halk ile iç içe olmak istiyoruz. Bu sebeple önümüzdeki günlerde kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimiz ve esnaflarımızla üniversitemizin gelişimi, Yozgat’ın gelişimi konularında toplantılar yapıp, görüş alışverişlerinde bulunacağız." şeklinde konuştu.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı da Rektör Karacabey’e hayırlı olsun temennisinde bulunarak, üniversitenin gelişimi ve tanıtımı noktasında gerekli desteği her zaman vereceklerini ifade etti.