Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin, beraberinde Yozgat Kraft Torba Genel Müdürü Recep Şakı ile birlikte Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Salih Karacabey’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaretlerinden dolayı iş adamı Bilal Şahin’e teşekkür eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversiteye hayırsever iş adamlarının desteği ve katkısının çok önemli olduğunu söyledi. Karacabey, üniversitelerin kendi varlığı ile büyüyen bir müesseseler olmadığını, her zaman hayırseverlerin desteği ve katkısına ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Hayırsever iş adamlarına üniversiteye gösterdikleri teveccüh ve desteklerinin Bozok Üniversitesi için çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Karacabey, "Bu teveccühün bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Arzumuz üniversitemizi öncelikle ülkemizdeki üniversiteler arasında belli bir noktaya ve Türkiye içerisinde bilimsel çalışmaları ile başarısını ispat etmiş bir üniversite haline getirmektir. İkincisi, üniversitemizi öğrenci sayısı itibariyle büyütmektir. Yozgat’ın üniversite konusunda geç kalmışlığı söz konusu. Buna rağmen 2006 yılında kanun ile kurulan üniversitemiz daha hızlı büyümesi, hızlı büyürken gerçekten sağlam temeller üzerinde büyümesi esastır. Rektörlük olarak elimizden geleni yapacağız. Bunu yaparken de şehrimizin katkısına önemli ölçüde ihtiyacımız var. Şehrimizin içerisinde özellikle hayırsever iş adamlarımızın desteği ve katkısı bizim açımızdan çok önemli. Çünkü üniversite kendi varlığı ile büyüyen bir müessese değildir. Bulunduğu şehrin önemli katkıları üniversitemizin sağlıklı büyümesi ve şehir ile iletişiminin güzel olması açısından son derece önemlidir. Yozgat’ta bunun sağlanacağına inanıyorum. Üniversite yönetimi ile şehir yönetiminin ve şehrimizdeki iş adamlarımızın hatta Yozgat dışında yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızın da bu kuruma katkılarının olacağına inanıyorum. Bu katkılar içerisinde Bilal Şahin Bey'in geçmişten beri üniversitemize önemli katkısı vardır. Özellikle yaptırdığı ilahiyat fakültesi ve camisi ve diğer katkıları ile önemli katkılara olan bir iş adamımızdır. Bu katkılarının devam edeceğine inanıyor ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Şehrimize de inşallah güzel ve hayırlı hizmetler yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Şahin de Rektör Karacabey’e görevinde başarılar dileyerek, en büyük yatırımın eğitime olan yatırım olduğunu söyledi. Şahin, "Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi dekanının Bozok Üniversitesi'ne rektör olması bizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Yozgat için büyük bir kazançtır. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. İnşallah bizim de imkanlarımız ölçüsünde üniversitemize desteklerimiz devam edecek." dedi.