Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Mevlana Değişim Programı Ders Verme Hareketliliği kapsamında Güney Kore’de bulunan Hankuk University of Foreign Studies Türkoloji Bölümünde ders verdi.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Güney Kore’de bulunan Hankuk University of Foreign Studies ile yaklaşık bir sene önce imzalanan Mevlana Değişim Programı protokolü çerçevesinde iki üniversitenin karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin daha aktif yürütülmesi adına Kore’ye gitti. Rektör Kılıç, ziyaret kapsamında Hankuk University of Foreign Studies Rektörü Prof. Dr. Kim In Chul ile bir araya geldi. Kore ziyaretindeki heyette yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu Modern Diller Bölüm Başkanı Okutman Yasin Günden ise Hankuk University of Foreign Studies ile anlaşmalı olunan diğer bölüm olan İngiliz Dili Eğitimi bölümünde ders verdi.

Ziyaretden ve üniversitelerinin Türkoloji Bölümünde ders vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Kim In Chul, teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Kim In Chul, ayrıca Hankuk University of Foreign Studies Türkoloji Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenim görmesine yönelik taleplerini dile getirdi.

Yapılan görüşmeler neticesinde 2015-2016 akademik yılında Hankuk University of Foreign Studies Türkoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenim görecek.