Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, gerçek bir vakıf üniversitesi olacaklarını söyledi.
2016-2017 yılında eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak İstanbul Rumeli Üniversitesi tanıtım organizasyonu yapıldı.
Silivri’de eğitim hayatına başlayacak olan İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin tanıtımı Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda yapıldı. Tanıtım organizasyonuna Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural ve Silivri halkı katıldı. Açılışa özel tanıtım filmi izlendikten sonra açılış konuşmaları yapıldı. Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler ile Sanat ve Tasarım fakültelerinin yer aldığı üniversitede, adalet, ağız ve diş sağlığı, ameliyathane hizmetleri, anestezi, bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi, diyaliz, fizyoterapi, grafik tasarım, ilk ve acil yardım, odyometri, patoloji laboratuvar teknikeri, radyoterapi, tıbbi görüntüleme teknikeri ve tıbbi laboratuvar teknikeri alanında meslek yüksek okulu bulunuyor.
“SİLİVRİ İSTANBUL’UN BİLİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HALİNE GELECEKTİR”
Öncelikli olarak Rumeli Üniversitesi’nin Silivri’ye hayırlı olmasını ve bunun bir başlangıç olduğunu söyleyene Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’nin ileride 4 tane daha üniversitesi olacağını söyledi. Işıklar aynı zamanda, “İstanbul’la birlikte köklü bir tarihi olan ilçemiz her zaman eğitim ve bilim kenti olmuştur. Bu tarihe uygun olarak bizler de gelişmelere devam ediyoruz. Böyle bir gelişime açık olmamızın sebebi de vizyon olarak her zaman eğitim, bilim ve teknolojiyi ön planda tutuyor olmamızdır. Silivri zaten bir ARGE kentidir. Bilime, araştırmaya ve eğitime her zaman değer vermişizdir. Üniversitemizi, Türkiye’nin yanısıra Rumeli ve Balkanların insanı gelişim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede de önümüzdeki yıllarda Silivri İstanbul’un bilim ve araştırma merkezi haline gelecektir. Bu güzel hedefleri yerine getirmemizde yardımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
“NİTELİKLİ İNSANLAR YETİŞTİRMELİYİZ”
Işıklar aynı zamanda üniversitelerin toplumların kalkınması için en önemli unsurların başında geldiğine vurgu yaparak, “Dünyada ülkeler, markalar ürettiği sürece zenginleşir. Klasik tarım anlayışı ve sanayileşme ile 10 bin dolar sarmalını kırmamız mümkün değil. Dünyanın ilk yirmi ekonomisinin içindeyiz ama gittikçe daha da ilerlemek için bir şeyler yapamazsak maalesef konumumuza kaybederiz. Onun için nitelikli ve inovatif üretim yapma, markalar üretmek, patentler geliştirmek, dünya ekonomisine ve bilimine de katkılar yapmalıyız. Bunlar için de nitelikli insanlar yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasında üniversite hakkında detaylı bilgiler veren Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural aynı zamanda da yıllardır Silivri için bekledikleri üniversitenin hayata geçiyor olmasından dolayı bu yılın herkes için çok önemli olduğunu söyledi. Aynural ayrıca, “Üniversitemiz üç fakülteden ve bir tane de meslek yüksekokulundan oluşuyor. Bu yıl meslek yüksekokulunda 15 programda ve lisans programında da iki bölümden öğrenci kabul edeceğiz. Meslek yüksekokulundaki programlarımız daha çok sağlık programları ağırlıklı, lisansta da uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi ve kamu yönetiminde öğrenci kabul ediyoruz. Bu iki bölüm yüzde yüz burslu olacak. Her iki bölümden de burslu öğrenci okutmak bizim için maddi anlamda 4 milyon demek. Aldığınız öğrenciyi dört yıl ücretsiz okutuyorsunuz. Fakat biz üniversite olarak kar amacı güden bir üniversite olmayacağız. Gerçek bir vakıf üniversitesi olsun istiyoruz. Elbette ki para kazanacak, fakat kazandıklarını kaliteli eğitime, büyümeye ve üniversitenin gelişimine harcayacak. Rumeli Üniversitesi’nden ileride damgasını vuracak çok büyük yöneticiler çıkacağına eminim” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM DİLİMİZ GÜZEL TÜRKÇE’MİZ OLACAK”
Üniversitenin eğitim dilinin yüzde yüz Türkçe olacağına ve İngilizce eğitimin ayrıyeten verileceğine de değinen Aynural, “Biz üniversite olarak yabancı dille eğitime karşıyız. Ortaöğretimden mezun olan öğrencilerimizin yüzde 80’inden fazlası yeterli İngilizce öğrenemeden yani alt yapısı olmadan üniversitelere geliyorlar. Bir yıl İngilizce hazırlık görülüyor ve o yılın sonunda öğrencinin öğrendiği İngilizce yüzde 25 dolaylarında oluyor. Eğitim veren öğretmenlerin İngilizce seviyeleri yüzde 75, karşısında yüzde 25 İngilizce ’den anlayan bir öğrenci grubu. Böyle bir eğitimin ne kadar kaliteli olabileceğini sizler düşünün. Bunun üzerinde yıllarca çalışmış biri olarak milyonlarca gencimizi bizler bu şekilde heba ediyoruz. İngilizce eğitmenin yolu farklı, eğitim farklı olmalıdır” dedi.
YÖRE HALKINA ÖZEL BURS
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin Silivri halkına özel olarak yüzde 25’lik bir yöre bursu vereceğini de belirten Aynural, “Üniversitemiz hepimizindir. Bu yüzden el birliği ile gelişeceğiz. İstanbul Rumeli Üniversitesi hepimize hayırlı olsun ve emeği geçen herkese de çok teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.