Tercih döneminde üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ‘Ek Tercih’ döneminde istedikleri bölümlere yerleşebilmek için uğraş veriyor. Büyük bir hızla gelişen sağlık sektörü ise üniversite adaylarının en çok tercih ettiği alanların başında geliyor.
İnsanların yaşam kalitesini yükselten mesleklerin her zaman geçerliliği olacağını vurgulayan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürtekin, öğrencilerin ek tercihlerde de sağlık alanlarına yönelebileceklerine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Mehmet Gürtekin “Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Ek tercihlerde yine kontenjanımız olacaktır. Özellikle sağlık bölümleri hem meslek garantisi hem de kariyer olanakları ile gençlerin ve ailelerin gözdesi olmaya devam ediyor. Diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanlarındaki ön lisans ve lisans eğitimlerinde dünya standartlarında teknolojik altyapıya ve akademik kadroya sahibiz. Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulumuz hastane konforunda hazırlanmış eğitim alanlarında öğrencilerine uygulamalı eğitim imkanı sağlamaktadır. Veli ve öğrencilerimizi ek tercih yapmadan önce sağlık hizmetlerindeki fiziki ve teknolojik şartları yerinde görmeleri için Florya’daki yerleşkemize bekliyoruz” dedi.
‘’Alanında uzman akademisyenlerle eğitim hizmeti sunuyoruz”
İAÜ Rehberlik ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu ise sağlık alanında tercih yapacak adayların bölümler ve meslekler ile alakalı özellikleri iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Sağlık alanındaki hem lisans hem de ön lisans bölümleri çok tercih edilyor. Bunda bu bölümlerin toplum nezdindeki saygınlığı ve daha kolay iş bulunduğuna dair düşünce etkili oluyor. Sağlık alanında tercih yapacak adaylara tavsiyemiz, bölümleri dikkatli incelemeleri. Çünkü her bölümün istediği nitelikler farklı. İlk ve acil yardım bölümünü ya da anestezi okuyacak bir öğrenci hem eğitimin hem de mesleğin özelliklerini iyi bilmeli, çalışma koşulları hakkında fikir sahibi olmalıdır.”
Sağlık alanında alınacak eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Kutlu, ‘’ İnsan hayatından daha önemli bir şey yok. Bu bölümlerde eğitim alırken hangi altyapı ve teknik imkanların kullanılacağı tercih döneminde muhakkak görülmeli. İAÜ, sağlık alanında da Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Türkiye’nin alanında uzman akademisyenleri ile eğitim hizmeti sunmaktadır’’ dedi.
‘’Ek tercihten faydalanarak Eylül ayında üniversiteli olmak mümkün” diyen Sebahattin Kutlu, ‘’Bunun için doğru tercih, doğru tercih için ise sıkı bir araştırma ve üniversiteleri ziyaret etmek gerekli. Adaylara bu dönemde de rehberlik uzmanlarımız yardımcı olacaklar, bekliyoruz” diyerek adayları ve aileleri kampüslerine davet etti.