Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından sertifikalı Sağlık Okuryazarlığı Yarışması eğitimi düzenlendi. Proje kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde sağlık dışında kalan sosyal ve fen bilimleri alanlarındaki çeşitli fakültelerde lisans eğitimi gören öğrencilere yönelik koruyucu sağlık, sağlık eğitimi ve sağlık çalışanları hakkında temel bilgiler vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla 'Sağlık Okuryazarlığı Eğitimi' gerçekleştirildi.

Adana Eczacı Odası’nın sponsorluğunda yapılan sosyal sorumluluk projesinde ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı projeye yürütücü olarak katıldı. ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Eda Kumcu, Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sinem Büyüknacar ve Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Demirci ise proje sorumluları olarak görev aldı.

Proje kapsamında 42 öğrenciye koruyucu sağlıkla ilgili konularda bilgi ve yeterlilik kazandırmak amacıyla temel bilgileri içeren sağlık okuryazarlığı eğitimi verildi. Çukurova Üniversitesi’nde ilk kez gerçekleştirilen sağlık okuryazarlığı eğitimi sonunda öğrenciler yarışmaya tabi tutularak dereceye giren ilk üç öğrenci tespit edildi.

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülenler ve Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan’ın katılımlarıyla Eczacılık Fakültesi toplantı salonunda sertifika ve ödül töreni düzenlendi. Prof. Dr. Erdoğan, Çukurova Üniversitesi’nde lisans öğrencilerine yönelik koruyucu sağlık ile ilgili ilk kez gerçekleştirilen bu eğitimin ve ardından yapılan yarışmanın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, eğiticiler ile proje paydaşlarına teşekkür belgelerini verdi.

Dereceye giren ilk üç öğrenciye Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan tarafından bilgisayar ve tablet hediye edildi. Eğitime düzenli olarak katılan tüm öğrencilere Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Eda Kumcu tarafından da katılım belgeleri takdim edildi.