Turgut Özal Üniversitesi, Hemşirelik Yüksekokulu’nda mezuniyet heyecanı yaşandı. Yüksekokul’da öğrenim gören 41 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Rektörlük konferans salonunda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Üniversite Mütevelli Heyeti Üyesi Melih Nural, Hemşirelik Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Şenol Dane, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, mezun öğrencilerin kendilerinin göz bebekleri olduğunu söyledi. Şengün, “Bazı arkadaşlarımız üniversitemizde araştırma görevlisi olacak. Kimisi hastanemizde çalışmaya devam edecekler. Kimisi de Türkiye’nin dört bir tarafından, onlara görev düşen her hangi bir hastane de görevlerini ifa edecekler. Gittikleri her yerde bu Turgut Özal Üniversitesi ruhunu, duygusunu, düşüncesini oralarda yaşatacaklar. Buna eminim” diye konuştu. Mütevelli Heyeti üyesi Melih Nural ise, ‘Bu mesleği icra ederken niyetiniz ibadet olsun. Şahıslara takılmayın, insanların anlayışlarına takılmayın alkışlara hiç itibar etmeyin” dedi. Hemşirelik Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Şenol Dane ise “Meslek hayatınızda umuyorum ki hastalarınıza ırk, inanç ayrımı gözetmeden bakacaksınız. Hayatınızı ve mesleğinizi insan sağlığına adayacaksınız. Bu üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını her zaman hissedeceksiniz” dedi.
HİÇ BIKMADAN, HİÇ USANMADAN EN İYİYE ULAŞTIRDINIZ
Okul Birincilerinden Ayşenur Mert, hocalarının hiç bıkmadan, hiç usanmadan kendilerini daima en iyiye ulaştırdıklarını söyledi. Mert, "Saygıdeğer hocalarım kıymetli bilgilerinizi hiç bıkmadan, hiç usanmadan en iyiye ulaşmak çabasıyla bize aktardınız, bilgi ve becerilerimizi geliştirdiniz. Bazen zorlayıp, yorduğunuz ama hayallerimize ortak olup bize yol göstererek sevginizi esirgemeyerek şanslı hissettirdiğiniz ve bütün emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi. Okul birincisi Sevil Kolsuz ise güzel duygular eşliğinde gururlu ve bir o kadarda hüzünlü bir şekilde okuluna veda ettiğini dile getirdi. Bu okula geldiğimiz günden beri bana destek olan tüm bilgi, beceri, tecrübelerini bizlerle paylaşan saygıdeğer hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Hemşirelik Yüksekokulu Bölüm Temsilcisi Zeynep Karabacak, Turgut Özal Üniversitesi’nin adını gururla taşıyacağını vurguladı. Karabacak, "Biliyoruz ki bu kılavuz insanlar bundan sonrada ihtiyaç duyduğumuz da en ufak yardım talebimizi büyük bir özveri ile yardımcı olacaklardır. Onların desteği bundan sonrada devam edecektir. Özgüvenimizi, araştırma azmimizi destekleyen hatta gerektiğinde kişisel sorunlarını bir kenara bırakıp bizi önceleyen, acil durumlarda günün hangi vaktinde olursa olsun rahatça telefon edip yardım aldığımız bu fedakar hocaların yol göstericiliğinde bir eğitim aldık. Hayallerimi süsleyen bu okula gelmiştim. Hayallerimize kavuşturan okulumdan mezun olurken Turgut Özal Üniversitesi adını gururla taşıyacağım" şeklinde konuştu. Yrd. Doç. Dr. Müzeyyen Arslan, öğrencilere hemşirelik yemini ettirdi. Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesi ile sona erdi.