Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Yüksekokulu, bu yıl ilk kez düzenledikleri törenle mezun olan 150 öğrencisine diplomalarını teslim etti.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen diploma törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, rektör yardımcıları, sağlık yüksekokulu yöneticileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

"TOPLUMA FAYDALI GENÇLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi olarak üniversiteler arasındaki yarışta olmak için çalıştıklarını belirterek, “Üniversite olarak ülkemize faydalı olmak, bilinçli ve donanımlı öğrenciler mezun etmek, topluma faydalı olabilmek ve ülkemize faydalı olabilmek için üniversiteler ile yarış içerisindeyiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Amacımız topluma faydalı gençler yetiştirmek ve hayata hazırlanmalarını sağlamak. Sizlerin de meslek hayatlarınızda bu amaca en iyi şekilde hizmet edeceğinize inanıyorum.” dedi.

"SAĞLIK PERSONELİNE HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR"

Türkiye’de sağlık personelinin sınırlı ve az olmasından dolayı mezun olan her öğrencinin çok kıymetli olduğunun altını çizen Rektör Ulcay, “Bizler de üniversitemiz Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki eksik personel ihtiyacını karşılamak adına şuanda 100 hemşire personeli alımı gerçekleştiriyoruz. Müracaatları 9 Ekim’de bitiyor. Sizler de başvurabilirsiniz. Hemşirelik, ülkemizde cazip bir meslek olmaya devam edecek. Şu anda ülkemizde temelleri atılan 48 bin yataklı hastane çalışması var. Bu rakamla sağlık çalışanına ne kadar ihtiyaç olduğunun görülmesi açısından büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu. Mezun olan gençlerden üniversitelerini unutmamalarını da isteyen Rektör Ulcay, gençlerden ‘Mezunlar derneği’ kurarak bağlarını koparmamalarını istedi.

"BUGÜNE KADAR 2 BİN ÖĞRENCİYİ MEZUN ETTİK"

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca da 2007 yılından bu yana hemşirelik bölümü ile eğitim faaliyetleri vermeyi sürdürdüklerini belirterek, bugüne kadar yaklaşık 2 bin öğrenciyi mezun ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından bölümünü birincilikle bitiren öğrenci Merve Ulutabak, bölümün mezuniyet kütüğüne ilk çiviyi çaktı. Törenin ardından öğrenciler ve yöneticiler hep birlikte hatıra pozu verdi.