Şahika Koleji’nin 4, 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik yaptığı Şahika Koleji Giriş Sınavı'na bin 176 öğrenci katıldı. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Şahika Koleji'nin öğrencisi olmak isteyen öğrenciler ödüllü sınavda yarıştı. Geçmiş yıllara göre sınava giren öğrenci sayısındaki artış dikkatlerden kaçmadı.

Şahika Koleji Müdürü Okay Baran; okulun eğitim, öğretim ve sosyal başarıları ile kalitesini ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Teşekkürler Ereğli. Ereğli eğitim ve öğretimine yön veren okulumuz, her geçen yıl büyüyerek eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bunu, yapılan ödüllü sınavımıza olan yoğun ilgiden görüyoruz. 1. dönem yapılan 2015 TEOG-1 sınavında iki öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplarken, kitlesel başarı ve ders ortalamalarıyla da en başarılı okul olarak eğitim öğretime devam ediyoruz. Ayrıca okulumuz Ereğli'de 2014-2015 eğitim öğretim yılında devlet teşviği ile en çok öğrenci alan okuldur.

Bu, Ereğli halkının eğitim ve kaliteye ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır. Gösterilen ilgi bizim sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Geleceğimiz için bize emanet ettiğiniz yavrularınızı en donanımlı şekilde yetiştirmek boynumuzun borcudur. Kolejimizde eğitim kalitesi yanında sosyal aktivitelerin, İngilizce, drama, proje, olimpiyat, akıl oyunları ve sanatsal etkinlikler de önemli çalışmalarımızdandır. İngilizce eğitiminde bir yabancı öğretmenimizle beraber yabancı dilde dünya kalitesinde eğitim vermekteyiz. Birebir öğrenci rehberliğimiz, ilgili ve fedakar öğretmenlerimiz ile Ereğli'de yeniliklere öncülük yapan kolejimiz, başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek çağa ayak uydurmaktadır. Biliyoruz ki yavrularımızın geleceği çok önemli, bu sorumluluk duygusu ile öğrencilerimizin üzerlerine titriyoruz. Yapılan ödüllü sınava giren bütün öğrencilere başarılar diler, kalitesi ve imkânları göze alarak bizi tercih edip yoğun ilgi gösteren bütün ailelere teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.