Vali Mustafa Hakan Güvençer ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat ilçesi Binevler Mahallesi'nde yaşayan şair Karakoç'u evinde ziyaret etti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde geçen günlerde beyin ameliyatı geçiren Karakoç'a "geçmiş olsun" dileklerini ileten Vali Güvençer, bir süre usta şairle sohbet etti. 

Güvençer, ziyarette, şaire, Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 24 derslikli ilkokula "Bahaettin Karakoç" adının verildiğini söyledi.

Yaşamını sürdüren şairin "tarihi bir vesika" olarak önemine işaret eden Güvençer, "Siz Türk edebiyatına önemli eserler vermiş bir şairsiniz. İnşallah adınızın verildiği bu okuldan sizin gibi değerli yazar ve şairler edebiyatımıza katkılar sağlar" diye konuştu.

Duygulanan şair Karakoç ise okula yürekten gelerek kendi isminin verilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Bana böyle bir şeyi layık görmeniz, hele hele de bir eğitim yuvasına ismimi vermenizden dolayı teşekkür ediyorum. Hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

Ziyaretten dolayı Güvençer ve Akkurt'a teşekkür eden Karakoç'a, isminin yazılı olduğu okulun fotoğrafı hediye edildi.

Şairin oğlu Aksu İlkokulu Müdürü Oğuz Karakoç da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

- Usta şair Bahaettin Karakoç 

Kahramanmaraş'ta 1930'da doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983'te Kayseri Sanatçılar Derneğince "Yılın Şairi" seçildi.

Karakoç, 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991'de ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

"Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993'te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 2014'te "fahri doktora unvanı" verildi.

Karakoç, Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılıyor.