Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi tarafından açılacak Yangın Mühendisliği Yüksek Lisans Programı hakkında Kocaeli itfaiyesi ile iş birliği yapacak.

Sakarya Üniversitesi, yangın mühendisliği alanında açacağı yüksek lisans programı için Kocaeli itfaiyesi ile iş birliğine gidiyor. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Doç. Dr. Abdullah Taşkesen ve Doç. Dr. Hakan Serhad Soyhan ile birlikte, Önleme ve Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki İtfaiye Eğitim Merkezini (KOBİTEM) ziyaret etti. Ziyarette, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılması planlanan 'Yangın Mühendisliği Yüksek Lisans Programı' hakkında Kocaeli itfaiyesiyle iş birliği görüşüldü.

YANGIN GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Prof. Dr. Torkul, Kocaeli itfaiyesinin, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla ülke düzeyinde dikkat çeken bir seviyede bulunduğunu belirterek, açacakları 'Yangın Mühendisliği Yüksek Lisans Programı' hakkında Kocaeli itfaiyesi ile istişare ve iş birliği yapmak niyetinde olduklarını ifade etti. KOBİTEM’e yapılan ziyarette heyete, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, KOBİTEM Amiri Hasan Koyunlu eşlik etti.

'İŞİN MUTFAĞINDA UYGULAMALI EĞİTİM ALACAKLAR'

Prof. Dr. Orhan Torkul, itfaiyeciliğin çok önemli ve geliştirilmesi gereken bir meslek olduğunu vurgulayarak, yangın mühendisliği alanında açmayı düşündükleri yüksek lisans programının, uygulamaya dönük, sonuç odaklı, mesleğin bilimsel tüm yönlerini kapsayan bir yapıda olmasına özen gösterdiklerini belirtti.

Bütün bu koşuları sağlayabilmenin de işin mutfağından yani uygulamacılarla iş birliğinden geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Torkul, babasının da emekli itfaiye müdürü olduğundan dolayı, kendisinin neredeyse itfaiyenin içinde doğduğunu, bu yüzden itfaiye teşkilatı ve itfaiyecilik mesleğine yakın ilgi duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Orhan Torkul ve beraberindeki akademisyenler, KOBİTEM eğitim alanında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Görüşme sonunda iş birliği yapılması, ilk olarak da ortak çalışma grubu oluşturulması konusunda mutabakat sağlandı.