Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığından istifa eden Prof. Dr. Kadir Saltalı'nın Rektör Mehmet Fatih Karaaslan'ın isteği üzerine istifa ettiği iddia edilmişti.

Kamuoyuna yansıyan bu iddialar üzerine KSÜ Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan bir basın açıklaması yapmış ve "İstifayı kendisinin istediğini, gerekçelerini Prof. Dr. Kadir Saltalı'ya açıkladığını ve polemiklere neden olmamak için bu nedenleri kamuoyuna açıklamayacağını" söylemişti.

Rektör Karaaslan'ın bu açıklamasının ardından Saltalı'nın yakın çevresine "bu açıklamanın kendisini zan altında bıraktığını ve Rektörün istifayı isteme nedenlerini açıklaması gerektiğini" söylediği iddia edildi.

Haber46'nın yaptığı araştırmalarda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı'nın KSÜ Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan'a ve KSÜ Konsey Üyelerine hitaben bir e-posta gönderdiği ve kendisini zan altında bırakan bu açıklamanın düzeltilmesini ve istifasının istenme nedenlerinin açıklanmasını istediği bilgisine ulaşıldı.

Haber46'ya ulaşan ve Kadir Saltalı tarafından  KSÜ Rektörü ve Konsey üyelerine gönderilen e-posta şu şekilde:

Sayın Rektörümüz 10.09.2013 tarihinde Ziraat Fakültesi Dekanlığından istifam ile ilgili basın açıklamasında bulunmuştur. Basın açıklamasında “istifanın sebebi konusunda açıklama yapmanın polemiklere neden olabileceği ve tarafıma da  gerekli açıklamaların yapıldığı” ifade edilmiştir.

Basın açıklamasına göre tarafımın zan altında kalabileceği düşüncesindeyim. Bu nedenle istifamın Sayın Rektörümüz tarafından neden istendiği ile ilgili konuların değerli üniversitemiz personeli ve kamuoyu ile paylaşılmasında tarafımdan her hangi bir mahsur görülmemektedir. 

Saygı ile arz ederim.