Kimse Yok Mu Derneği'nin başlatmış olduğu Afrika ülkelerindeki katarakt kampanyasına Samanyolu öğrencileri de yardımda bulundu.

Okulda organize edilen, öğrencilerin kumbaralarındaki paralarla katkıda bulunduuğu ve velilerin de destek verdiği kampanyada toplanan paralar Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim edildi. Bir aylık kampanya sonunda katarakt hastalarının tedavisinde kullanılacak bağış elde edildi. Her katarakt ameliyatı için 100 dolara ihtiyaç olduğunu belirten dernek yetkilileri, Afrika'da 2 milyonu aşkın katarak hastasının bulunduğunu belirterek, yoksul halkın gözlerini gönüllülerinin yardımıyla açtıklarını söyledi.

Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Uysal, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, Afrika’daki kardeşimizin gözlerinin açılmasına vesile olacaklar. Bir araya gelerek çok güzel bir kampanya başlattılar. Kuruş kuruş topladıkları paraları bize getirdiklerinde çok duygulandık. Kampanyanın devam ettiğini ve bundan sonra da su kuyusu açtırmak için kampanya başlattıklarını ifade ettiler. Allah yardımlarını kabul etsin." dedi.