Ankara’da gerçekleşen Ortaokullar Arası Masa Tenisi müsabakalarında Özel Samanyolu Eğitim Kurumları madalyaları topladı. Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya Ortaokulu Yıldız Kızlar takımı bu yıl da birinci oldu. Okul üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Erkeklerde ise; Özel Batıkent Samanyolu Ortaokulu Yıldız Erkekler takımı da üst üste ikinci kez birincilik zaferini kutladı.

Mamak Spor Salonu’nda gerçekleşen Ortaokullar Arası Yıldız Erkekler Masa Tenisi müsabakalarında Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya birinci, Şehitlik Ortaokulu ikinci, üçüncülüğü ise Hakan Kabil Ortaokulu elde itti. Yıldız Erkeklerde ise; Özel Batıkent Samanyolu birinci, Özel Samanyolu Nurettin Topçu ikinci olurken, Atıf Bey Ortaokulu da üçüncü oldu. Beş gün süren müsabakalarda yıldız kız takımları lig usulü maç yaptı.

Bütün maçlarını kazanan Zehranur Güner, Feyzanur Sağlam, Elif Sena Gün ve Elif Beyza Kaya’dan oluşan Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya Ortaokulu yıldız kız takımı final maçında Şehitlik Ortaokulu'nu 3-1 yenerek Ankara Şampiyonu oldu. Yüksel Sarıkaya Ortaokulu geçen yıl ortaokullar arası masa tenisi turnuvasında da Türkiye Şampiyonu olarak, bu alandaki en başarılı okul olduğunu kanıtladı. Bayanlarda yaptığı tüm maçları yenilgisiz tamamlayan Yüksel Sarıkaya Ortaokulu üç yıl üst üste şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. Üçüncü kez aralıksız Ankara Şampiyonu oldu. Samanyolu Kolejlerinin masa tenisinde gösterdikleri başarılardan dolayı grup maçlarına Ankara’dan ilk dört okulun kız ve erkek masa tenisi takımları katılarak illerini en iyi şekilde temsil edecekler. Şampiyona sonucunda kızlarda ve erkeklerde ilk dörde giren takımlar 28,30 Mart'ta yapılacak olan grup müsabakalarına katılacak. Öğrenciler, grup elemelerinde de birinci olarak, Türkiye elemelerine katılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Genç sporcular, okulun kendilerine sağladığı fiziki imkânlar ve hocalarının gösterdiği yoğun ilginin başarılarında etkili olduğunu söyledi. Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlk ve Ortaokulu Müdürü Adem Murat Olçay, “TEOG Sınavları ve Bilim Olimpiyatları başarılarının yanında spora da önem veren bir kurum olarak, spor başarılarında da en önde olmayı hedefleyen okullumuz, yetenekli sporcuları Türk sporuna kazandırmayı amaçlamaktadır." diye konuştu.