Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Liselerarası Biyoloji festivali (BİYOFEST) yoğun katılımla Samanyolu Merkez Kampüsü’nde yapıldı. Öğrenciler proje ve bilim kategorilerinde hünerlerini sergiledi. Proje kategorisinde birbirinden değerli 47 proje yarıştı. Bilim sınavında ise 81 öğrenci dereceye girmek için yarıştı.

Ödül töreninde yarışmayla ilgili konuşan Prof. Dr. Şenol Dane şunları ifade etti: "Benim için çok farklı bir gündü. Çok sayıda orijinal çalışmalar dikkatimi çekti. Dolayısıyla bu kadar değerli projeler arasından dereceye girenleri seçmek jüri heyetini zorladı. Bizi etkileyen diğer bir durum da öğrencilerin alan bilgilerine hakim olmalarıydı."

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner ise "BİYOFEST bilim adına yeni bir açılım oldu. Öğrenciler, bilgi, beceri ve hayal güçlerine bu yarışmayla çok şey kattıklarını gözlemledim. Yarışmaya hazırlık sürecinde laboratuvarlarımız etkin bir şekilde kullanıldı. Öğrencilerimiz seçtikleri konuyu; yaparak, görerek, araştırarak ve bilgisayar uygulamaları yaparak içselleştirdiklerini gözlemledim. Bu yarışmayla kazanımlar, 'proje merkezli öğrenme' yoluyla öğrenci merkezli olarak öğrenilmesi sağlandı." dedi.