Kahramanmaraş'ta sayıları 14'e ulaşan ve her yıl sadece 100 kişinin kabul edildiği hafızlık kursları büyük talep görüyor. 
Anadolu'nun kadim kentlerinden Kahramanmaraş, türbe ve tarihi camilerinin yanı sıra son yıllarda yetiştirdiği hafızlarıyla da adından söz ettirmeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve kentteki yerel yöneticilerin desteğiyle sayıları 14'e ulaşan hafızlık kurslarına yoğun ilgi nedeniyle sınava tabi tutulanların ancak yüzde 10 başlayabiliyor ve her yıl 100 öğrenci kayıt yaptırıyor. 

Kahramanmaraşlı hafızlar, Türkiye'deki yarışmalarda önemli başarılara imza atıyor. Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında kenti temsil eden öğrenciler, 5 yıldır hep ilk üçte yer alıyor. 

Merkez Onikişubat ilçesi Şehit Evliya Mahallesi'ndeki 1668 yılında İskender Bey tarafından yaptırılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce aslına uygun restore edilerek bir süre önce ibadete açılan Acemli Camisi'nde de yıllardır hafız yetiştiriliyor. 

Kendine özgü mimarisi ve şadırvanlarıyla mistik bir havası bulunan camide yetişen hafızlar, katıldıkları yarışmalardan önemli dereceler elde ederek dönüyor. 

İl Müftüsü Muhammet Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Kur'an ve hafızlık kurslarının sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi. 

Halen kentte 14 hafızlık kursunun hizmet verdiğini hatırlatan Gevher, şöyle konuştu:

"Kurslarımıza çok büyük ilgi var ve her sene sınav yapmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımız çok büyük alaka gösteriyor, bu da eğitimin kalitesinden kaynaklanıyor. Özellikle erkek hafızlık kursu inanılmaz talep görüyor. İnanın Türkiye genelinde erkek Kur'an kursları açısından böyle bir yoğunluğun olduğunu zannetmiyorum."

HABER FOTOĞRAFLARI

Gevher, elde ettikleri başarı ile Türkiye'de kendilerini ispatladıklarını belirterek, hafızlık ve Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında artık marka haline geldiklerini kaydetti.

Yarışmaların zorlu geçtiğini en ufak bir hatanın dahi affedilmediğini dile getiren Gevher, "2011'den beri hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında hep ilk üçün içerisinde olduk. Mesela geçen yıl hem hafızlık Türkiye birincisi ve üçüncüsü bizdendi. Normalin çok çok üzerinde bir durum. Dolayısıyla bunu Kahramanmaraş kadar istikrarlı götüren başka ilimiz yok." ifadesini kullandı.