Ulusal ve uluslararası başarılarıyla bilinen Özel Burç Okulları’nda yeni eğitim-öğretim yılı coşkuyla başladı. Burçlu öğrenciler, yeniden okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. İlk gününde veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, öğrencilerini sabah okul bahçesinde karşıladı. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını daha da zenginleştirip, eğlenceli ve öğrenme odaklı hale getirdiklerini belirten Sözeri, “Okul olarak geçen yıl dünya çapında çok büyük başarılara imza attık. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredatı daha zengin hale getirdik. İnşallah bu yıl daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

Geçen yıl TEOG’da Türkiye 1.’si çıkardıklarını ifade eden Sözeri, LYS ve YGS’de çok sayıda Türkiye derecesi çıkardıklarını anlattı. Başarı çıtasını yükselttiklerini ve daha önemli şampiyonluklar yakalamayı hedeflediklerini dile getiren Sultan Sözeri, şöyle devam etti: “Kurum olarak başarı ve sonuç odaklı eğitimi önemsiyoruz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 9 bin 151 lise arasında, ÖSYM okul ortalamasına göre; LYS Coğrafya’da Türkiye 3.’sü, LYS MF’de Türkiye 4.’sü, YGS Fen Bilimleri’nde Türkiye 4.’sü, YGS Sosyal Bilimler’de Türkiye 4.’sü, LYS Matemaktik’te Türkiye 4.’sü, LYS Geometri’de Türkiye 5.’si, YGS 4’te Türkiye 6.’si, YGS 2’de Türkiye 8.’si, LYS Fizik’te Türkiye 8.’si, LYS Kimya’da Türkiye 9.’su, YGS 1’de Türkiye 10.’su olduk. Ayrıca tüm bu branşlarda Adana 1.’liğini kazandık.”

Sadece eğitim alanında değil; spor, olimpiyat, proje ve kültür-sanat alanında da çok iddialı olduklarının altını çizen Sözeri, geçen yıl bu dallarda uluslararası başarı elde eden 265 öğrenciyi ödüllendirdiklerini kaydetti. Sözeri, “Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için sportif faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Ayrıca çocuklarımızın okullarını daha fazla sevmesi ve öğrenmeyi sürekli hale getirmek için sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Tüm bunları ise bilimsel olarak hesaplıyor, yine bilimsel olarak uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.