Samsun'da 18 Mart'a özel Dur Yolcu lirik dans gösterisi düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla ’Dur Yolcu’ adında Türk Halk Oyunları Lirik Dans Gösterisi programı düzenledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Lirik Dans Gösterisi'nin yönetmenliğini, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Sanat Yönetmeni İzzet Kol yaptı.
 

"GENÇLİĞİMİZİN ÇANAKKALE RUHUNA DUYARLILIĞINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

Programdan önce konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, "18 Mart, Türk tarihinin önemli zafer noktalarının yaşandığı bir gün. Şehit ve gazilerimizin minnetle anıldığı ve hatırlatıldığı bir gün. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu gün çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Gençlerimizin Gözüyle Çanakkale isimli sergimizi bugün hep birlikte açtık. Bu akşamda Türk Halk Oyunları Lirik Dans Gösterisi programıyla Çanakkale ruhunu lirik bir anlatım diliyle seyircilerimizle buluşturmayı ve gençliğimizin bu konuya duyarlılığını artırmayı amaçlıyoruz" dedi.