Samsun’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1. döneminde 240 bin 915 öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 19 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler yılın ilk karnelerini alacak. Samsun genelinde bin 53 okulda 240 bin 915 öğrenciye karneleri dağıtılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, karnenin, çocuğun kişiliğini, nasıl bir birey olduğunu ve gelecekte nasıl bir insan olacağının göstergesi olmadığını vurguladı. Esen, "Karne, çocuğun bilgi anlamında eksik olan durumlarını gösteren, aile ve öğretmen tarafından desteklenmesi gereken dersleri belirten bir belgedir” dedi.

Okulların açıldığı günden itibaren öğrencilerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Coşkun Esen, "2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini bitirmiş bulunuyoruz. Her bitiş bizim için yeni bir başlangıçtır. Her başlangıç ise bir öz muhasebe sürecidir. Şunu unutmayalım: Karne, çocuğun kişiliğini, nasıl bir birey olduğunu ve gelecekte nasıl bir insan olacağının göstergesi değildir. Karne, çocuğun bilgi anlamında eksik olan durumlarını gösteren, aile ve öğretmen tarafından desteklenmesi gereken dersleri belirten bir belgedir. Yani karne sadece öğrencinin değil, öğretmenin ve anne babanın da karnesidir. Aslında Samsun’da her öğrencimizin elinde bulunan karne bizim karnemizdir. Biz böyle düşünüyoruz" diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Esen, "Sevgili çocuklar; başarılı olacağınıza inanın. Karnenizdeki notlarınız nasıl olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi kaybetmeyin. Kendinize güvenin ve II. dönem zayıf notlarınızı düzeltebileceğinize inanın ve yapılması gerekenleri yapın. Siz çabalayın, isteyin, başta öğretmenleriniz, anne-babalarınız olmak üzere hepimiz size destek olmak, sorunlarınız olduğunda çözmek, güzel ve mutlu bir geleceğe yelken açmanız için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.