Yurtta 2014-15 eğitim ve öğretim sezonunun birinci döneminin sona ermesinin ardından, Samsun'da yaklaşık 255 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Karne heyecanının en yoğun yaşandığı okullardan birisi olan Feza Koleji'nde karne töreni düzenlendi. İlköğretim öğrencileri, karnelerini Okul Müdürü Mevlüt Tabak'ın elinden aldı. Çocukların karne heyecanına velilerin de ortak olduğunu belirten Mevlüt Tabak, okuldaki 600 öğrenciyi karneleri ile buluşturduklarını söyledi. Tabak, şöyle dedi:

"Öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerimizin karnelerinde davranışta değişen sistemle birlikte, davranışlar üzerine dikkat etmeye çalıştı. Bununla birlikte öğrencilerimizin 15 günlük yarı yıl tatilini en verimli şekilde geçirmeleri için eğlence ve eğitimin bir arada olduğu tatil programları hazırlandı. Yine öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını kazanmaları için tavsiyelerde bulunuldu. Öğretmenlerimiz, velilere ise öğrencilerin sadece notlarıyla değil davranış bölümüne de odaklanmaları gerektiği tavsiye edildi. Ortaokul bölümümüzde ise sene başından itibaren yaptığımız 'haftanın enler' kapsamında ders başarısı ve örnek davranışlarına bakılarak öğretmenleri tarafından seçilen 55 haftanın örnek öğrencilerine tablet bilgisayarında içerisinde olduğu 25 adet hediyeyi çekilişle takdim ettik. Yine dönem boyunca spor, şiir, resim gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve iftihar belgesi verdik."