Avrupa’daki Yetişkin Öğrenme için Elektronik Platform ’EPALE’ (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) çalıştayı Samsun’da başladı.
Yetişkin eğitimi veren kurum ve kuruluşları bir elektronik platformda buluşturmayı amaçlayan EPALE NSS Projesi ile öğretmen, usta öğretici, akademisyen, politika yapıcılar gibi yetişkin öğreniminde uzman bir role sahip kişilerin birbirinden öğrenmelerini desteklemek, platformda bilgi, belge, tecrübe ve iyi örnek paylaşımlarıyla mesleki gelişimlerine katkı sağlamaları hedefleniyor.
"Hayat boyu öğrenme felsefesi bizim için önemli"
Samsun’da bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Özellikle bu yıl dikkat çekici bir şekilde Genel Müdürlüklerimiz yapacağı, birkaç günlük çalışmaları, sempozyumları, çalıştayları ilimizde organize ediyor. Bu gerçekten bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü biz ilimizin eğitim öğretim ortamına ciddi bir sinerji kattığını düşünüyoruz. Sizleri aramızda görmek, sizlerin bilgisinden kültüründen faydalanmak, çeşitli etkileşimlere sebep olması bizim için yeterli olduğunu ifade etmek istiyorum. Hayat boyu öğrenme felsefesi bizim için önemli. Bizim kültürümüz beşikten mezara kadar öğrenmeden bahseder. Doğduğumuz günden itibaren öleceğimiz güne kadar öğrenme faaliyetleri, eğitim faaliyetleri aslında devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle çalıştayımızın başarılı geçmesini dileyerek hoş geldiniz diyorum" dedi.
Otuz beş ülkeden üyesi bulunan ve geniş bir iletişim ağına sahip olan EPALE NSS Projesine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Çorum, Samsun illeri ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde görev yapan Bilişim Teknolojileri ve İngilizce Öğretmenleri katılıyor. Söz konusu internet sayfasının (ortak bulma) alt sayfası ile yetişkin eğitimi odaklı projelere kolayca ortak bulunabilecek, BLOG alt sayfası ile fikirler paylaşabilecek, EVENTS(etkinlikler) ile yetişkin eğitim alanında yapılacak etkinlikleri duyurabilecek ve etkinliklerden haberdar olunabilecek. NEWS( haber) alt sayfası ile yetişkin eğitimi alanındaki yayınlanan haber ve makaleler paylaşılabilecek, RESOURCES (kaynaklar) alt sayfası ile yayımlanan örnek çalışmalara, raporlara, politika belgelerine, dergi ve gazete makalelerine ulaşılabilecek.