Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Konusunda uzman sanatçıları öğrencilerle buluşturan Konservatuvar Yönetimi Sanatçı Melih Tepretmez’i konuk etti.

Adana Çukurova Devlet Konservatuvarı Şan Bölümünde 1994-2001 yılları arasında Pr. Çavdar Hacıev ile çalışan sanatçı Melih Tepretmez 1999-2001 sezonlarında Mersin Devlet Opera ve Balesinde koro sanatçısı olarak görev aldı. 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 100 tam puan ile mezun olan, ayrıca eğitimi sırasında pedagojik formasyonda alan sanatçı Melih Tepretmez, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile masterclass yaptı.

2001-2006 yılları arasında Berlin Sanat Üniversitesi’nde eğitimine Prof. Anke Eggers ile devam eden, 1,0 notu ve üstün başarıyla üniversiteyi bitiren sanatçı Melih Tepretmez’e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 2004-2006 yılları arasında Berlin Sanat Üniversitesi’nde kendi profesörünün sınıfında Tutor (Profesör Asistanı) olarak öğrencilere şan eğitimi veren Tepretmez, Çukurova Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Masterclass sonrası sanatçı Melih Tepretmez’e, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Hakan Çuhadar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.