KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ın üniversitenin şu anki durumu, yapılan faaliyetler ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdiği ziyarette ağırlıklı olarak şehrimize, Karacasu Kampusü'ne, teknik üniversite kurulması konuşuldu. 

Kahramanmaraş'ın yükselen sanayisi ve ihracatının sevindirici olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, üniversitelerin bir görevinin de iş dünyasının beklentilerine cevap vermek olduğunu belirtti. 

Kahramanmaraş'ın iş dünyasını temsil eden önemli iki sivil toplum kuruluşu KALİDA ve KASİAD yönetim kurulu üyesi iş adamları, yapılması planlanan Mimarlık- Mühendislik Fakültesi binasının Karacasu Kampüsü'nde olması gerektiğini belirttiler. Bin dönümlük geniş bir arazisi olan Kampüs'ün teknik alt yapıya da sahip olduğuna değinen KALİDA Başkanı Osman Gemci, “Karacasu Kampüsü, hem geniş bir alana sahip hem kurulacak olan Tomsuklu sanayi bölgesine yakın. Buraya kurulacak fakültenin ileride fonksiyonları artırılabilir, teknik üniversiteye dönüşebilir. Sanayimizin geleceğine akademisyenler yön vermeli. Bilim dünyası çalışma alanlarını yerel bazda düşünmeli, şehrimiz için kalkınma planları yapmalı.”dedi.

Teknik üniversitenin Kahramanmaraş sanayisi için önem arz ettiğine vurgu yapan KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, “Modern sanayinin kurulması ve gelişmesi için teknik elamanlara ihtiyaç var. Bu kişileri üniversitelerimiz yetiştiriyor. Kahramanmaraş'ın başarılı olduğu sektörlerde üniversitemizin daha fazla donanımlı olması ve sanayi ile iç içe olması gerekiyor. Bu da günümüzde teknik üniversiteler ve ar-ge çalışmaları ile olacaktır.”dedi.

Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlü projelerle sağlanacağını söyleyen işadamları, doktora ve yüksek lisans çalışmalarının sanayicilerle yürütülmesi temennisinde bulundular. Mimarlık- Mühendislik Fakültesinin dinamik bir yapıda olmasına değinen işadamları, nitelikli teknik elaman bulamadıklarını ve bu konuda ilgili fakültelerle iş birliğine hazır olduklarına değindiler.  
Tekstil, metal mutfak eşyaları, enerji, kuyumculuk ve gıda- tarım gibi sektörlerde üretim ve ihracat yapan esnaf ve sanayicilerinin oluşturdukları istihdamla birçok problemin çözüldüğüne değinen Rektör Karaaslan, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Kahramanmaraşlı işadamlarının talepleri ve öngörülerinin üniversite tarafından dikkate alınacağını belirten Rektör Karaaslan, KALİDA ve KASİAD'ın ilimizin önemli iki SİAD'ı olduğunun altını çizdi. İş adamlarının Teknik Üniversite taleplerinin değerlendirileceğini ve uygun bir teklif olduğunu söyleyen Karaaslan,  Mimarlık- Mühendislik Fakültesinin sanayicilere yakın planda çalışmasının gerekli olduğuna inandığını belirtti. Karaaslan, “İş dünyası talepkar olursa bize de incelemek ve yerine getirmeye çalışmak düşüyor.”dedi.