Adana’ya sığınarak yaşam mücadelesi veren Türkmenlere sahip çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için açtığı eğitim merkezinde okuma bayramı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, Adana’da ulaştıkları 3 bin 500 Türkmen’in temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra çocukların eğitimine ağırlık verdiklerini söyledi.

Irak ve Suriye’deki savaşlardan kaçarak Adana’ya gelen Türkmen ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Fırat Yılmaz Çakıroğlu Eğitim Merkezi’nde, okuma bayramı töreni düzenlendi. Törene Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, 2 Nolu Şube Yüreğir Temsilcisi Nihat Temelli, öğretmenler, aileler ve çocuklar katıldı.

Eğitim camiasında olan bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmayı saygıyla karşıladıklarını ve öğretmen desteği verdiklerini belirten Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir hizmet verdiği için teşekkürlerini iletti.

Fatih Karayandı da "Terör örgütünden kaçan Türkmen kardeşlerimize uzunca bir süredir yardımcı olmaya çalışıyoruz. Adana’ya gelen yaklaşık 3 bin 500 Türkmen kardeşimize ulaştık, destek verdik. Birçoğuna ev ve iş bulduk. Temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra da ikinci basamak olarak çocuklarımızın eğitimine yöneldik. Yavrularımız Türkçe okuma yazmayı öğrendiler. Dervişler İlkokulu öğretmeni Musa Önen’in bu eğitim sürecinde çok emeği var, diğer öğretmenlerimizle birlikte ona da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar şiirler okudu, çeşitli gösteriler yaptı. Çocuklara kısa sürede okuma-yazma öğreten öğretmenlere de plaket verildi.